Uutiset

Sarjakuristajan murhaoikeudenkäynnistä voi tulla ratkaisu jo keskiviikkona

Murhasta syytetyn, sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän oikeudenkäynnistä voi tulla käräjäoikeudelta ratkaisu jo keskiviikkona.

Oikeuden puheenjohtaja Jukka Jaakkola kertoi oikeudessa tiistaina iltapäivällä, että Helsingin käräjäoikeus aikoo antaa vähintään välipäätöksen tai tuomion jutussa, josta Penttilää syytetään.

Välipäätös voi olla, että Penttilä päätetään lähettää mielentilatutkimukseen. Penttilän puolustus on pyytänyt mielentilatutkimuksen uusimista.

Puolustus tunnustanut tapon

Penttilä on tunnustanut kuristaneensa hengiltä 52-vuotiaan naisen, joka löydettiin kotoaan kuolleena toukokuussa. Nainen oli ollut asunnossaan kuolleena yli kaksi viikkoa, ennen kuin huoltomies löysi naisen ruumiin.

Syyttäjän mukaan teossa oli kyse murhasta, koska tekotapa oli julma ja siinä oli käytetty vakaata harkintaa.

Puolustus puolestaan arvioi, että Penttilä oli riistänyt naisen hengen menetettyään malttinsa. Nainen oli Penttilän mukaan tunnistanut tämän, kun Penttilä oli saapunut asuntoon. Oli syntynyt kina, jonka seurauksena Penttilä olisi kuristanut naisen.

Syytäjän mukaan Penttilä olisi kuitenkin valmistautunut tekoon. Hän olisi muun muassa syyttäjän mukaan katsonut ennen tekoa kuristamiseen liittyvää pornografiaa. Syyttäjän mukaan hänellä oli myös kuristamisvälineitä mukana mennessään asuntoon. Penttilä oli syyttäjän mukaan myös siivonnut asunnosta jälkensä. Penttilä kiistää tämän.

Iltapäivällä oikeudessa kuultiin vielä todistajat, joista osa kuultiin suljetuin ovin. Loppulausunnot annettiin päivän päätteeksi.

Oikeuden puheenjohtajan mukaan tuomio tai välipäätös julistetaan oikeudessa keskiviikkona kello 14.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic