Uutiset

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä on ilmoittanut tyytymättömyytensä murhatuomioon – valitus jätettävä elokuussa

Sarjakuristajaksi kutsuttu Michael Penttilä on ilmoittanut tyytymättömyytensä Helsingin käräjäoikeuden viime viikolla antamaan tuomioon.

Käräjäoikeus tuomitsi Penttilän murhasta elinkautiseen vankeuteen viime keskiviikkona. Tuomio annettiin jo seuraavana päivänä siitä, kun oikeus piti asian pääkäsittelyn.

Penttilä sanoi jo välittömästi tuomion julistamisen jälkeen asianajajalleen, että hän haluaa valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Käräjäoikeus katsoi, että Penttilä oli erityisen raa’alla ja julmalla tavalla tappanut 52-vuotiaan naisen Helsingin Kalliossa huhtikuussa. Naisen ruumis löydettiin vasta runsaat pari viikkoa myöhemmin asunnon sängyn alta.

Penttilä kertoi oikeudessa menneensä naisen asuntoon saadakseen intiimihierontaa. Lopulta Penttilä kertoi kuristaneen naisen hengiltä, koska hän menetti malttinsa heidän välillä syntyneessä kinassa. Hän tunnusti teon tappona.

Oikeus kuitenkin arvioi, että Penttilä oli käyttänyt useita eri tekovälineitä kuristamisessa ja että naisen kuolema oli kestänyt vähintään minuutteja.

Puolustus pyysi käräjäoikeudessa, että Penttilälle tehtäisiin uusi mielentilatutkimus. Pyyntö kuitenkin hylättiin. Penttilälle on tehty vuosien aikana useita vaarallisuusarvioita.

Syyttäjä Eija Velitski ilmoitti olevansa tyytyväinen Penttilän saamaan tuomioon.

Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan keskiviikkoaamuna, että tuomion viimeinen valituspäivämäärä on 10. elokuuta.

Lukuisia tuomioita

Penttilä on 1980-luvulta saakka tuomittu lukuisista ihmisen henkeen ja terveyteen kohdistuvista rikoksista. Huhtikuussa henkensä menettänyt nainen oli Penttilän neljäs kuolonuhri. Penttilä on saanut lisänimen sarjakuristaja, koska hän kuristaa uhrejaan.

Aiemmissa oikeusjutuissa on tullut esiin, että Penttilällä kuristamiseen liittyvä seksuaalinen mielihalu.

Helsingin hovioikeus tuomitsi toukokuun lopussa Penttilän myös törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta 2,5 vuoden vankeusrangaistukseen.

Penttilän puolustus on ilmoittanut pyytävänsä tästä tuomiosta valituslupaa Korkeimmalta oikeudelta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic