Uutiset

Sarjapuukotuksen pääepäilty pysyi vaiti oikeudessa – asianajajalle ilmaisukielto

Sarjapuukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah pysyi vaiti vangitsemisistunnossa. Hänen asianajajansa Kaarle Gummerus kertoo, että Mechkah on myöntänyt tappaneensa kaksi ihmistä ja haavoittaneensa kahdeksaa.

Sairaalasta videon välityksellä kuultu Mechkah ei kuitenkaan myöntänyt, että kyse olisi terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä rikoksista. Hän ei vastustanut vangitsemista.

-Rikosnimike terroristisista rikoksista on haastava, koska oikeuskäytäntöä ei vielä ole. Katsomme, että tutkinnanjohtajan esille tuomat seikat eivät vielä riitä todennäköisin syin tehtyjen terrorististen rikosten perusteeksi. Tapaus on kuitenkin sellainen, että se on syytä käydä perusteellisesti läpi, kertoo epäillyn asianajaja Kaarle Gummerus.

Gummerus sanoo, ettei ole ehtinyt käydä päämiehensä kanssa kovin syvällisiä keskusteluja tekojen motiivista tai tekijän taustasta.

Gummerus kertoo, että hänelle on määrätty ilmaisukielto, minkä vuoksi hän ei saa kommentoida esitutkinnan aikana saamiaan tietoja. Epäillyn mielentilaa tai terveyttä Gummerus ei kommentoi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic