Lounais-Häme Uutiset

Setan Sakris Kupila: Sateenkaarilipun polttaminen vihaan perustuva ja loukkaava teko

Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksen vahtimestari Timo Ahtola ei halua ottaa kantaa HAMKin päätökseen liputtaa prideviikolla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Arkistokuva: Lassi Puhtimäki

Suomessa järjestetään tänä vuonna noin parikymmentä pride-tapahtumaa eri puolilla maata.

Helsinki Pridea juhlittiin tänä vuonna juhannuksen jälkeisellä viikolla eli 24. kesäkuuta alkaen. Tapahtuma on Suomen suurin.

 

Osaan tapahtumista on kohdistunut ilkivaltaa sateenkaarilippujen varastamisen muodossa.

Viimeksi kuluneena viikonloppuna Kouvolassa varastettiin ja poltettiin kaupungintalon lipputangossa liehunut sateenkaarilippu.

 

Pride-tapahtumien määrä on kasvanut viime vuosina erityisesti pienillä paikkakunnilla, joissa ei ole säännöllistä sateenkaaritoimintaa, jolloin ne ovat sateenkaari-ihmisille erittäin tärkeitä.

Pridet ovat yhdenvertaisuutta edistäviä ihmisoikeustapahtumia, joihin osallistuvat niin julkiset palvelut, yritykset kuin muutkin yhteisöt.

Niitä järjestävät sekä Setan jäsenjärjestöt että yksityisihmiset ja muut järjestöt.

– Sateenkaariliput liehuvat tapahtumien yhteydessä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen näkyvyyden puolesta. Sateenkaarilippujen tärveleminen on vihaan perustuva ja loukkaava teko, sanoo Setan humppilalaislähtöinen puheenjohtaja Sakris Kupila tiedotteessa.

 

Setan mukaan teot lietsovat vihaa sateenkaari-ihmisiä kohtaan ja a vahvistavat vähemmistöön kuuluvien turvattomuuden tunnetta.

Niihin tulisi siksi suhtautua vakavasti.

– Tekoja vähättelemällä oikeutetaan sateenkaari-ihmisiin kohdistuva viha ja ennakkoluulot. Katsomme, että poliisin tulee jokaisessa tapauksessa suhtautua asian selvittämiseen vakavasti, Kupila toteaa tiedotteessa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat