Uutiset

Sauli Niinistö ja Sanna Marin onnittelivat Macronia – Helpotus näkyi eurooppalaisten johtajien reaktioissa

Joe Biden mainitsi onnitteluissaan yhteistyön Ukrainan tukemisessa.
Presidentti Sauli Niinistö onnitteli sunnuntai-iltana Ranskan Emmanuel Macronia presidentinvaalien voitosta. Ranskankielisessä tviitissään Niinistö totesi, että Suomen ja Ranskan väliset suhteet ovat erinomaiset. Lehtikuva/ / AFP / BERTRAND GUAY

Presidentti Sauli Niinistö onnitteli sunnuntai-iltana Ranskan Emmanuel Macronia presidentinvaalien voitosta. Ranskankielisessä tviitissään Niinistö totesi, että Suomen ja Ranskan väliset suhteet ovat erinomaiset.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.


Niinistö sanoi olevansa vakuuttunut, että Suomen ja Ranskan välinen yhteistyö jatkaa syvenemistään lähivuosina niin kahdenvälisellä, eurooppalaisella kuin kansainvälisellä tasolla.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tviittasi myös lämpimät onnittelunsa Macronille. Marin sanoi odottavansa innolla tilaisuutta jatkaa yhteistyötä Euroopan, turvallisuuden sekä Suomen ja Ranskan läheisten suhteiden puolesta.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.


Yhdysvaltain presidentti Joe Biden onnitteli Macronia ja kutsui Ranskaa maansa vanhimmaksi liittolaiseksi ja tärkeäksi kumppaniksi globaaleihin haasteisiin vastaamisessa. Biden tviittasi odottavansa maiden jatkavan läheistä yhteistyötään muun muassa Ukrainan tukemisessa ja ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.


Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sanoi tuloksen merkitsevän sitä, että EU voi luottaa Ranskaan tulevan viiden vuoden ajan.

–  Näinä vaikeina aikoina tarvitsemme vakaata Eurooppaa ja Ranskaa, joka on täysin sitoutunut EU:n suvereniteetin vahvistamiseen, Michel tviittasi.

Myös Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen onnitteli heti Macronia vaalivoiton johdosta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi onnitteli Macronia Twitterissä ja kiitti tätä tuesta.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.


Onnittelut saatiin myös Britannian pääministeri Boris Johnsonilta, joka tviittasi, että Ranska on yksi Britannian läheisimmistä ja tärkeimmistä liittolaisista.

Italian pääministeri Mario Draghi sanoi lausunnossaan, että Macronin voitto on hyvä uutinen koko Euroopalle.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz kutsui Ranskan vaalitulosta ”luottamuslauseeksi Euroopalle”.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic