Uutiset

Savuhavainto tyhjensi vesibussin Airistolla ja 52 ihmistä evakuoitiin – Aluksessa ei ollut tulipaloa, savu johtui jäähdytysjärjestelmän virheestä

Tehtävään lähetettiin kolme merivartioston, yksi meripelastusyhdistyksen ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä.
Vesibussissa olleet 52 ihmistä evakuoitiin Loistokarille Airistolla. Kuva: änsi-Suomen merivartiosto
Vesibussissa olleet 52 ihmistä evakuoitiin Loistokarille Airistolla. Kuva: änsi-Suomen merivartiosto

Varsinais-Suomen pelastuslaitos ja Länsi-Suomen merivartiosto hälytettiin pelastustehtävään Loistokarille Airiston selän pohjoispäähän tiistai-iltapäivällä, kun vesibussi M/V Marinassa oli havaittu käryä. Aluksessa olleet 52 ihmistä, joista kaksi oli miehistön jäseniä, evakuoitiin saarelle. Aluksessa ei ollut tulipaloa vaan savu johtui virheestä jäähdytysjärjestelmässä.

M/V Marina oli reittiliikenteessä tuomassa matkustajia Vepsästä Turkuun, kun yllättäen savua alkoi muodostua. Marina oli liikenteessä yhden reitin verran, koska M/S Lilyä piti huoltaa päivällä.

– Laivan jäähdytysjärjestelmässä oli tekninen vika. Se puski paineella tulikuumaa jäähdytysnestettä ylös siivouskomeroon, josta se höyrystyi, kertoi Marinan kapteeni Benny Hasselblatt.

Vesibussin kiinnittyminen Loistokarille kävi nopeasti, sillä alus oli lähellä saarta. Myös ensimmäiset merivartioston pelastajat pääsivät vain muutaman minuutin sisällä paikalle. Tehtävään lähetettiin kolme merivartioston, yksi meripelastusyhdistyksen ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Marko Virolaisen mukaan tehtävä oli ohitse pelastuslaitoksen osalta hieman ennen puolta viittä. Paikalle lähetetty alus tarkisti tilanteen eikä muita pelastuslaitoksen yksiköitä tarvittu tehtävässä.

Kukaan ei loukkaantunut

Myöhemmin hieman ennen viittä merivartiosto kertoi, että tilanne Loistokarilla on hallinnassa eikä aluksessa ollut tulipaloa. Tapauksessa ei sattunut loukkaantumisia.

Länsi-Suomen merivartioston meripelastusjohtajan Axel Rambergin mukaan ihmisten siirtyminen vesibussista saarella tapahtui rauhallisesti. Toinen alus m/S Lily haki saarelle jääneet ihmiset. Marinan korjauksen aikataulusta ei ole vielä tietoa. Sillä ei ole kuitenkaan suunniteltua ajoa, sillä normaalisti reittiajot hoitaa Lily.

UUTISTA ON PÄIVITETTY KLO 20.35 KAPTEENIN KOMMENTEILLA.

Uusimmat

Fingerpori

comic