Uutiset

SDP edelleen ykkösenä Ylen kuntavaaligallupissa ennen perussuomalaisia ja kokoomusta

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, olisi suurin puolue SDP, selviää Ylen tänään julkaistusta kuntavaaligallupista. Kuva: Arttu Laitala

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, olisi suurin puolue SDP, selviää Ylen tänään julkaistusta kuntavaaligallupista. Kannatusmittauksen mukaan 19,5 prosenttia vastanneista äänestäisi SDP:tä.

Kyselyn mukaan toiseksi suosituin puolue on perussuomalaiset, jota äänestäisi 18,7 prosenttia. Kolmantena tulee kokoomus 18 prosentin osuudella. Keskustan kannatus on kyselyssä 12,8 prosenttia, vihreiden 11 ja vasemmistoliiton 9,1.

SDP:n kannatus on laskenut Ylen edellisestä kuntavaaligallupista. Helmikuun 4. päivä julkaistussa gallupissa SDP:n kannatusprosentti oli vielä 20,3. Hallituspuolueista vasemmistoliitto on puolestaan onnistunut nostamaan kannatustaan merkittävästi. Vielä helmikuun mittauksessa puolueen kannatus oli 7,2 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli tänään julkaistua kyselyä varten 2  958 ihmistä 3. helmikuuta ja 2. maaliskuuta välisenä aikana. Puoluekantansa kertoi 1  824 haastateltua. Mittauksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Uusimmat

Fingerpori

comic