Uutiset

Sdp käsittelee Hussein al-Taeen asiaa huomenna – al-Taee itse pitää kaikkia päätöksiä tervetulleina

Sdp:n eduskuntaryhmä käsittelee kansanedustaja Hussein al-Taeen asian perjantaina, kesäkokouksensa toisena päivänä. Al- Taee on ollut monen kohun keskellä viime kevään vaalien jälkeen. Al-Taee oli sairauslomalla toukokuusta heinäkuun lopulle asti.

Vaalien jälkeen julkisuuteen tulivat al-Taeen vanhat loukkaavat nettikirjoitukset mm. juutalaisista, somaleista, sunnimuslimeista ja homoista. Hän vihjaili myös Israelin ja USA:n yhteistyöstä äärijärjestö Isisin kanssa. Al-Taee on myöntänyt kirjoitukset ja pyytänyt niitä anteeksi. Al-Taeen ansioluettelossa eli Linkedin-profiilissa ilmeni myös vääriä tietoja opinnoista.

Al-Taee on mukana sdp:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa torstaina ja perjantaina Helsingissä. Aiemmin hän esiintyi julkisuudessa Raaseporissa sairauslomansa päätyttyä heinäkuun lopussa.

– On mukava palata, olen levollisin mielin, nöyrästi kollegoiden edessä ja vahvasti asialinjalla, sillä se syksy selätetään.

Al-Taee kertoi kokoustauolla.

Hän kertoi kollegojen toivottaneen empaattisesti voimia ja tsemppiä.

– Odotan perjantain keskustelua ja keskustelun perusteella kaikki päätökset ovat tervetulleita. Se on mukavaa, että on sellainen työporukka, jonka kanssa voi keskustella.

Tiistaina poliisi kertoi epäilevänsä Hussein al-Taeeta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja aloittavansa esitutkinnan.

Uusimmat

Fingerpori

comic