Uutiset

Sdp otti Esperi Caren esimerkiksi sote-kärsimyksistä - vaalitaistoon vanhuksilla lähtevät myös perussuomalaiset

Vanhustenhuollon tilaa pohditaan pian eduskunnassa kun sdp ja perussuomalaiset aikovat tehdä asiasta välikysymyksen. Kuva: Heikki Hakanen

Sdp:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin kertoo, että puolue harkitsee välikysymystä vanhustenhoidon tilasta.

Perussuomalaiset ilmoittautui pikavauhtia sdp:n välikysymyksen kannattajaksi.

– Me olemme valmiita yhteistyöhön sdp:n kanssa tässä välikysymyksessä, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri sanoo.

Sdp:ta puoluejohtaja Antti Rinteen sairausloman aikana johtava Sanna Marin vetää suorat yhtäläisyysmerkit hallituksen sote-uudistuksen ja Esperi Care -tapauksen välille.

– Sipilän hallituksen sote-markkinamalli ei paranna Suomen vanhushoidon tilaa. Viimeistään nyt hallituksen pitäisi herätä ja todeta, että ihmisten hyvinvointi ja terveys eivät voi olla kaupan. Ei voi olla niin, että verorahoja ei käytetäkään palveluiden laadun parantamiseen vaan ne viedään ulkomaisille pääomasijoittajille, sanoo Marin.

Myös Leena Meren mielestä sote-uudistus heikentää vanhustenhoidon tilaa.

– Vanhustenhoidon tila on jo pitkään ollut kriisissä, eikä hallitus ole tehnyt mitään parantaakseen asiaa. Toteuduttuaan sote-uudistus vain heikentäisi tilannetta entisestään. Esperi Care:n toiminta on vain jäävuoren huippu, mitä hallituksen ajama markkinamalli tulee tekemään, Meri toteaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic