Uutiset

Sdp:n Heinäluoma: Suomessa menossa vallankumous – konkari panttaa presidenttiehdokkuuttaan

 

Sdp:n pitkän linjan vaikuttaja, kansanedustaja Eero Heinäluoma kuvailee, että Suomessa on käynnissä yhden sortin vallankumous, jota läheskään kaikki eivät ole huomanneet.

– Työnantajien EK lopetti keskitettyjen palkkaratkaisujen ja keskusjärjestösopimusten tekemisen. Se tarkoittaa suurempaa valtaa markkinoille ja vahvemman vallankäyttöä.

Hänen mukaansa markkinaorientoituminen näkyy eri puolilla vahvana.

– Siitä ovat esimerkkeinä sote-uudistus ja liikennekaari. Nyt olen huolissani, että työllisyyden hoito joutuu markkinoiden armoille. TE-toimistot lopetetaan ja työllisyyden hoito siirtyy maakuntien vastuulle. Ne siirtävät homman yksityisille yrityksille.

Heinäluomalla olisi kannatusta puolueen presidenttiehdokkaaksi, mutta hän kieltäytyy edelleen. Tosin hän ei käytä ehdottomasti en -sanontaa.

Lännen Median kyselyssä joka kolmas puolueen vaikuttajista toivoo hänen asettuvan ehdolle vaaliin. Heinäluoma on tuesta kiitollinen, mutta kasvavat paineet ovat myös kiusaannuttavia.

– Olen vähän kiusaantunut keskustelusta. Keskustelu ehdokkaasta on aikataulullisesti ja henkilöistä puoluejohdon käsissä. Rinne on sanonut, että hän ottaa asian työlistalle kuntavaalien jälkeen.

Sdp:n Jutta Urpilainen oli vahva ennakkosuosikki presidenttiehdokkaaksi, mutta hän kieltäytyi ehdokkuudesta perhesyiden vuoksi.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic