Uutiset

Sdp:n Sanna Marin suomii kovin sanoin pääministeriä: "Sipilän pitäisi herätä todellisuuteen, jossa ihmiset elävät"

Sdp:n Sanna Marin syyttää kovin sanoin pääministeri Sipilää lupausten rikkomisesta ja rinnakkaistodellisuudesta elämisestä. Marin vaatii pääministeriltä myös nöyryyttä.
Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin suomii Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa puhunutta pääministeri Juha Sipilää.

Sdp.n varapuheenjohtaja Sanna Marin arvostelee kovin sanoin lauantaina keskustan puoluevaltuustossa puhunutta pääministeri Juha Sipilää.

Marinin mukaan Sipilä elää omassa todellisuudessaan, jossa syytellään muita siitä, mitä on itse tehty. Marin toteaa, että Sipilän puoluevaltuustopuheessa mainitsemat asiat olivat täydellinen esimerkki ja varoitus juuri Sipilän hallituksen politiikasta.

– Sipilä varoittelee populistisista ja valheellisista vaalilupauksista. Ennen vaaleja luvataan, että koulutuksesta ei leikata. Vaalien jälkeen koulutuksesta on leikattu miljardi. Ja nyt, kun vaalit lähestyvät, keskustan puheenjohtaja kuvittelee, että suomalaiset olisivat unohtaneet kaiken tällä vaalikaudella tehdyn epäoikeudenmukaisen politiikan ja petetyt vaalilupaukset. Missä rinnakkaistodellisuudessa Sipilä oikein elää, Marin kysyy.

Marin mukaan Sipilä ”pitäisi herättää siihen todellisuuteen, missä ihmiset tällä hetkellä elävät”.

– Suomalaiset ovat kurkkuaan myöten täynnä Sipilän hallituksen leikkauksia, jotka kohdistuvat opiskelijoihin, lapsiperheisiin, työttömiin ja eläkeläisiin. Sipilä lupasi kaksi viikkoa ennen vaaleja, että näiltä ihmisiltä ja muilta tuensaajilta ei leikata senttiäkään. Vaalien jälkeen Sipilä leikkasi juuri heiltä. Eivät ihmiset unohda tällaista huijausta, hän sanoo.

”Sipilä pelottelee keskittämisellä”

Marin arvostelee myös sitä, että Sipilä pelottelee oman puolueensa jäseniä keskittämisellä. Hän viittaa tällä muun muassa oppilaitosten lakkauttamisiin pienillä paikkakunnilla.

– Edellinen oikeistohallitus lakkautti Kajaanin opettajakoulutuksen. Sipilän hallitus on lakkauttanut tällä vaalikaudella Savonlinnan opettajakoulutuksen. Nämä ovat vain kaksi erittäin karua esimerkkiä keskustan omasta toiminnasta. Nämä ovat juuri sitä keskittämistä, jota Sipilä puheillaan vastustaa ja teoillaan toteuttaa, Marin sanoo.

Marin toivoo, että Sipilä osoittaisi edes hieman nöyryyttä oman toimintansa johdosta.

– Kehotan Sipilää katsomaan peiliin ja tunnustamaan, että petetyt vaalilupaukset eivät ole kenenkään toisen syytä. Ehkä sitä kautta Sipilän ylimielisyyden tilalle tulisi edes pieni ripaus nöyryyttä, demareiden varapuheenjohtaja Sanna Marin toteaa.

Pääministeri Sipilä lupasi lauantaina muun muassa 200 miljoonaa euroa perhevapaauudistukseen sekä uusia opettaja ja ohjaajia ammatillisen koulutuksen tehostamiseksi. Sipilän mukaan opettajat ja ohjaajat jalkautettaisiin kentälle, yrityksiin opettamaan, kouluttamaan, valmentamaan ja auttamaan.

– Tämä olisi noin 50 miljoonan satsaus, mutta jos työllisyysaste nousee esimerkiksi yhdellä prosenttiyksiköllä, niin takaisinmaksuaika on todella lyhyt. Puhumattakaan asian inhimillisestä puolesta, Sipilä sanoi Turussa.

Uusimmat

Fingerpori

comic