Uutiset Hattula

Sekava mies halusi suihkuun – Pääsi putkaan

Miehen liikkeistä ilmoitettiin kuntalaisille myös Facebookissa. Komisario: Somessa henkilöä ei auta kuvailla liian tarkasti, että itse ei syyllisty rikokseen
Helsingin poliisi on tutkinut alkuvuodesta asti laajaa hyväksikäyttöepäilyä. Kuva: JUSSI LEINONEN
Arkistokuva: Jussi Leinonen

Poliisi otti talteen sekavasti käyttäytyneen miehen maanantai-iltapäivänä. Mies oli pyrkinyt itselleen tuntemattoman ihmisen asuntoon.

Hattulassa asuva henkilö ei ollut uskonut tarinaa suihkuntarpeesta ja miestä vainoavista voroista, vaan soitti poliisille, joka toimitti miehen putkaan häiriökäyttäytymisenä.

Komisario Outi Pennanen painottaa, että lähtökohtaisesti tuntematonta ei auta päästää sisälle.

– Luotan siihen, että ihmiset näkevät, minkä oloinen ulko-ovella oleva tuntematon henkilö on. Onko mukana mielenterveysongelmia, anastamistarkoitus tai oikea hätä.

 

Jos henkilö herättää epäilyksiä, voi Pennasen mukaan vierasta pyytää asiallisesti, mutta jämptisti, lähtemään. Hätänumeroon on myös syytä soittaa.

– Suihkun pyytäminen vieraalta ihmiseltä on epätavallista, eikä ilmiö ole mitenkään yleinen.

Miehen liikkeistä ilmoitettiin kuntalaisille myös Facebookissa. Miehen ruumiinrakennetta ja vaatteiden tuntomerkkejä kuvailtiin maltillisesti, kuten pitääkin.

On järkevää perusvarovaisuutta pitää ovet lukossa ja varoittaa myös muita. Tarkkana saa kuitenkin olla, kuinka tarkasti henkilöä netissä kuvailee, että itse ei syyllisty rikokseen.

– Nämä ovat tapauskohtaisia juttuja. Kannattaa käyttää harkintaa, kertooko ihmisestä tarkan tuntomerkin vai sen, millä kadulla hän liikkuu. Ei auta leimata, sillä kuvaus voi osua johonkin aivan toiseen henkilöön. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic