Uutiset

”Selvästi tuli into kaikista nappuloista” - prinssi hyppäsi Hornetin ohjaamoon

Prinssi Williamin Suomen-vierailu päättyi varmasti mieluisaan aiheeseen Helsinki-Vantaan lentokentällä. Prinssin yksityiskoneen odottaessa vieressä Williamille esiteltiin Suomen puolustusvoimien lentokalustoa. William sai seikkaperäisen selvityksen kahdesta lentokoneesta ja kahdesta kopterista.

Hyisessä tihkusateessa hytissyt prinssi jaksoi seurustella lentäjien kanssa pitkät tovit ja kiipesi tutustumaan sisälle koneisiin.

Kapteeni Ville Uggeldahl Lapin lennostosta opasti Williamia Hornetin saloihin.

-Prinssi tuntui oikein rennonoloiselta ja ihmisläheiseltä. Kanssakäyminen hänen kanssaan oli oikein luontevaa, Uggeldahl kuvaa.

Hän esitteli Williamille muun muassa Hornetissa käytettävää aseistusta. Prinssi halusi koeistua myös ohjaamon.

-Hän oli kiinnostunut siitä, koska kertoi olleensa brittiläisen Eurofighter Typhoonin kyydissä aiemmin. Selitin mitä eroja Hornetilla ja Typhoonilla on, vaikka pohjimmiltaan kaikki hävittäjät ovatkin aika samantyyppisiä. Hän totesi itsekin, että näyttää pitkälti aika samanlaiselta, Uggeldahl sanoo.

Hän arvelee, että prinssin tausta kopteripilottina vaikutti siihen, että lentohärvelit kiinnostivat kovasti.

-Näki kyllä, että kiinnostus oli vilpitöntä. Selvästi tuli into kaikista nappuloista, kun pääsi ohjaamoon.

Uggeldahlin mukaan prinssi jätti tahdikkaasti väliin tilaisuuden mainostaa brittiläisiä hävittäjiä, vaikka on varmasti tietoinen Suomen tulevasta hävittäjähankinnasta.

-HX-hankkeesta emme puhuneet. Eiköhän siihen hommaan löydy sitten muut miehet.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic