Uutiset

Seurasimme Anu Pentikin työpäivää – Appelsiinit lautasissa muistuttavat taiteilijan lapsuudentraumasta: "Äidittömyys teki minusta selviytyjän"

Anu Pentik oli vain kuuden vanha, kun hänen äitinsä kuoli yllättäen synnytykseen. "Istuin appelsiini kourassa ja mietin, ettei äitiä enää ole." Keramiikkataiteilija ja kertoo muistavansa vieläkin, miltä se appelsiini sinä kiirastorstaina tuoksui. Nykyisin Pentik on menestyvän keramiikkatehtaansa sielu ja väsymätön valtias. Seurasimme pitkää päivää tekevää 76-vuotiasta taiteilijaa yhden työvuoron ajan. Päivän aikana Anu Pentik avautuu myös kolmesta elämässään tapahtuneesta henkilökohtaisesta mullistuksesta.
Anu Pentikille appelsiinit merkitsevät muutakin kuin hedelmiä. Ne muistuttavat selviytymisestä ja oman äidin kuolemasta. Kuva: Jussi Leinonen

Anu Pentik oli vain kuuden vanha, kun hänen äitinsä kuoli yllättäen synnytykseen. ”Istuin appelsiini kourassa ja mietin, ettei äitiä enää ole.” Keramiikkataiteilija ja kertoo muistavansa vieläkin, miltä se appelsiini sinä kiirastorstaina tuoksui. Nykyisin Pentik on menestyvän keramiikkatehtaansa sielu ja väsymätön valtias. Seurasimme pitkää päivää tekevää 76-vuotiasta taiteilijaa yhden työvuoron ajan. Päivän aikana Anu Pentik avautuu myös kolmesta elämässään tapahtuneesta henkilökohtaisesta mullistuksesta.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut!

Fingerpori

comic