Uutiset

Shell lopettaa venäläisen öljyn ostamisen ja sulkee huoltoasemansa Venäjällä

Jo ostetusta venäläisöljystä kertyvät tuotot sijoitetaan Ukrainan sodan uhrien auttamiseen.
Öljyjätti Shell kertoo lopettavansa venäläisen öljyn ostamisen ja pahoittelee sitä, että se viikonloppuna osti lastin venäläistä raakaöljyä alennettuun hintaan. Lehtikuva/ / AFP Ben Stansall

Öljyjätti Shell kertoo lopettavansa venäläisen öljyn ostamisen ja pahoittelee sitä, että se viikonloppuna osti lastin venäläistä raakaöljyä alennettuun hintaan. Shell kertoo myös sulkevansa kaikki huoltoasemansa Venäjällä ja lopettavansa kaiken toimintansa maassa.

Toimitusjohtaja Ben van Beurden pyysi öljyhankintaa anteeksi.

–  OIemme erittäin tietoisia siitä, että päätöksemme ostaa lasti venäläistä raakaöljyä ei ollut oikea, ja pyydämme anteeksi. Kuten olemme jo kertoneet, aiomme siirtää tuotot hallussamme olevan venäläisen öljyn jalostamisesta erilliseen rahastoon, van Beurden sanoi.

Rahat on määrä käyttää Ukrainan sodan uhrien auttamiseen.

Shell ilmoittaa lopettavansa venäläisöljyn ostot heti eikä aio solmia uusia sopimuksia. Venäjän huoltoasemien sulkemisen lisäksi Shell lakkaa myös myymästä lentopolttoaineita ja voiteluaineita Venäjällä. Yhtiö aikoo vaiheittain irtautua venäläisistä öljytuotteista, kaasuputkista ja nesteytetystä maakaasusta.

Shell on Fortumin tytäryhtiön Uniperin tavoin yksi Nord Stream 2 -kaasuputken rahoittajista. Sillä on Venäjällä myös muita kaasuhankkeita.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic