Uutiset

Sijoitusneuvojien taidot syyniin – uusia sääntöjä tulossa jo loppuvuonna

Pankit ja sijoituspalveluyritykset kampaavat nyt esiin asiakaspalvelijoidensa osaamisen ja kokemuksen puutteet. Henkilökunnalle on luvassa koulutusta vielä loppuvuoden aikana.

Syynä on EU:n tiukentuva sääntely, jota sovelletaan ensi vuoden alusta lähtien rahoitusvälineiden kaupankäyntiin, sijoituspalveluihin ja sijoittajansuojaan. Laaja säädöskimara puuttuu muun asiakaspalvelijoiden osaamiseen ja kokemukseen. Aiemmin niitä ei ole sääntelyllä määritelty.

Esimerkiksi OP-ryhmä kouluttaan henkilökuntaa syksyn aikana. OP:n säästämisen ja sijoittamisen johtaja Katja Taponen sanoo Lännen Medialle, että koulutusta on luvassa tuhansille osuuspankkiryhmäläisille.

-Koulutushanke on iso. Edessä ovat isot järjestelmämuutokset, mutta myös uusia, sääntelynmukaisia toimintatapoja opetetaan, hän toteaa.

Finanssivalvonnan markkinavalvoja Anu Rannan mukaan muutosten tavoite on, että sijoittaminen tulee asiakkaalle läpinäkyvämmäksi. Samalla myös sijoittajansuoja paranee.

Sijoittaja, Osakesäästäjien keskusliiton liittovaltuutettu Hannu Heikkilä tervehtii tyytyväisenä tiukentuvaa sääntelyä.

-Sijoittajahistoriani varrelle on osunut monenlaisia neuvojia. On ollut osaavia, mutta sitten myös heitä, jotka suotavat tietyn tuotteen myyntipuheen ja ennalta opetellut vasta-argumentit kysymyksiin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic