Uutiset

Silkkiä ja smaragdinvihreää – tällainen on rouva Jenni Haukion juhlapuku

Rouva Jenni Haukio juhlii 100-vuotiasta Suomea Linnan juhlissa smaragdinvihreässä asussa. Kaksipuolisesta silkkisatiinista ja habotai-silkistä tehdyn puvun on suunnitellut Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi syyskuussa valittu Heidi Karjalainen.

Kyseessä on Karjalaisen ensimmäinen tilaustyö.

Juhlatyylin täydentää Suomen kansalliskukista kieloista tehty koru ja hiuskoriste, kertoo STT. Elävät kukkakorut on suunnitellut floristimestari Pirjo Koppi.

Haukio on kertonut, että suunnittelijavalintaan vaikutti itsenäisyyden juhlavuosi.

-Nuorissa, lahjakkaissa tekijöissä on Suomen tulevaisuus. Halusin valinnallani sekä kunnioittaa Aalto-yliopistossa tehtävää muotoilualan korkeatasoista, omaleimaista ja kansainvälisesti kilpailukykyistä opetus- ja tutkimustyötä että antaa nuorelle suunnittelijalle mahdollisuuden esitellä osaamistaan ja luovuuttaan, Haukio kertoi tiedotteessa viime perjantaina.

Heidi Karjalainen on maisteriopiskelija Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa muotoilun laitoksella muodin pääaineessa.

Hän on kertonut tärkeintä suunnittelutyössä olleen mielenkiintoisen visuaalisen ilmeen löytämisen.

-Tavoitteena oli löytää tuore näkemys juhlapukeutumiseen pukeutumisetikettiä ja perinteitä kunnioittaen. Halusin suunnitella ajassa kiinni olevan, arvokkaan ja elegantin puvun, joka poikkeaisi Jenni Haukion aiemmista puvuista. Sain tähän laajat vapaudet.

Smaragdinvihreä väri poikkeaa aiempien vuosien juhlapukujen väreistä. Viime vuonna rouva Haukio juhli violetissa silkkipuvussa, jonka oli suunnitellut Sari Nordström. Nordström suunnitteli myös asut vuosien 2015 ja 2014 Linnan juhliin. Haukion pukujen suunnittelijoihin on kuulunut myös Paola Suhonen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic