Uutiset

Sillanpään huumejutun pääsyytetylle neljä vuotta vankeutta – Tästä huumevyyhdissä oli kyse

Pääsyytetty Timo Rautiomäki toi kristallina tunnettua dextro-metamfetamiinia Suomeen Hollannista ja Thaimaasta.

Jari Sillanpään huumejutun pääsyytetty Timo Rautiomäki on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi Rautiomäki tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 23 000 euroa.

Syyttäjä vaati Rautiomäelle jopa seitsemän ja puolen vuoden tuomiota. Rikoshyödyksi syyttäjä laski rikoshyödyksi hieman yli 100 000 euroa, minkä vaati valtiolle menetettäväksi.

Rautiomäen tuomio muodostui yhteensä 17 eriasteisesta huumausainerikoksesta. Kaksi häntä koskenutta syytettä hylättiin.

Mies oli pääsyytetty Sillanpään ja 11 muun henkilön jutussa, josta muut syytetyt saivat sakkoja ja ehdollisia vankeustuomioita.

Rautiomäki myi esitutkinnan perusteella neljän vuoden aikana yli 550 grammaa dextro-metamfetamiinia, joka tunnetaan nimellä kristalli.

Hän toi huumeet maahan Thaimaasta ja Hollannista.

Käräjäoikeuden ratkaisun mukaan kristalli vastaa kaksinkertaista määrää amfetamiinia. Amfetamiinia on vakiintuneesti pidetty erittäin vaarallisena huumausaineena, ja kristallia on pidettävä vielä vaarallisempana.

Sillanpäälle 10 kuukautta

Laulaja Jari Sillanpää tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen kahdesta huumausainerikoksesta.

Sillanpää hankki, käytti ja tarjosi juhlissa neljän vuoden aikana noin 110 grammaa metamfetamiinia, josta valtaosa hän hankki Rautiomäeltä.

Muita syytettiin käräjillä huumeiden käyttämisestä ja hallussapidosta. Heidän tuomionsa vaihtelivat pienistä sakkorangaistuksista ehdollisiin vankeustuomioihin.

Ne olivat mitaltaan kolmesta kuukaudesta vuoteen.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia. Niistä voi valittaa hovioikeuteen.

Yksi maahantuoja ja monta ostajaa

Laulaja Jari Sillanpään lisäksi huumejutussa oli syytettynä 11 muuta henkilöä.

Heitä syytettiin huumausainerikoksista ja törkeistä huumausainerikoksista. Rikokset on tehty vuosien 2014 ja 2018 välillä Suomessa, Thaimaassa ja Hollannissa.

Syyttäjän mukaan kyse ei ollut huumeringistä kuten julkisuudessa aiemmin esitettiin. Tuomittuja yhdisti lähinnä se, että he olivat ostaneet huumeita vyyhdin päätekijältä, joka toi huumeet maahan. Esimerkiksi Jari Sillanpää tunsi vain muutaman muista 11 henkilöstä.

Pääsyytetty Timo Rautiomäki sai neljä vuotta vankeutta huumeiden tuomisesta maahan ja myymisestä.

Syyttäjä vaati, että Rautiomäki on tuomittava menettämään valtiolle yli 100 000 euroa rikoshyötynä. Käräjäoikeus määräsi hänelle 23 000 euron rikoshyödyn menetyksen.

Sillanpää tuomittiin metamfetamiinista jo tämän vuoden tammikuussa, kun hän oli käyttänyt metamfetamiinia ja ajanut autoa huumeiden vaikutuksen alaisena.

Hän sai 50 päiväsakkoa, mistä tuli Sillanpään tuloilla maksettavaksi 23 750 euron sakot. Rikos tapahtui syyskuussa 2017. Moottoripyöräpoliisi pysäytti hänet tuolloin Helsingin Kampissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti