Uutiset

Silminnäkijä: Kymmenet jahtasivat puukkomiestä

-Tumma mies juoksi puukko kädessä, ihmiset huusivat kovaan ääneen: Varokaa! Ottakaa kiinni! kertaa kaoottisia tapahtumia Turun Kauppiaskadulla vaateliikettä pitävä Sirpa Tähtinen.

Hän todisti ilmeisesti Turun hyökkääjän jahtia aivan kaupungin keskustassa. Tähtinen kertoo, että puukottaja juoksi Turun kauppatorilta poispäin verisenä ja kääntyi Maariankadulle kohti Puutoria. Tähtisen mukaan kymmenet ihmiset jahtasivat pakenevaa puukottajaa. Hän kuvailee miestä lyhyeksi ja hoikaksi.

-Näin jopa yhden miehen juoksemassa pöytä kainalossa. Olin liikkeessäni, kun ihmiset huusivat, että varokaa ja laittakaa ovet kiinni.

Viereisessä parturiliikkeessä joukko nuoria miehiä todisti myös torin tapahtumien jälkinäytöstä.

-Olimme pihalla tupakalla, kun se mies katsoi meitä ja juoksi ohi. Hänellä oli näin pitkä verinen veitsi, kertoo Bahaa Al-saleh ja näyttää omaa kyynärvarttaan.

Hänkin kertoo, että ihmisiä juoksi kadun molemmin puolin, osa karkuun ja osa puukottajaa kiinni.

-Jollakin oli pesäpallomaila kädessä, Al-saleh sanoo.

Hänen ystävänsä Muhammed Al-housnaui näyttää epäselvää kännykkävideota, joka on kuvattu läheisen kerrostaloasunnon ikkunasta. Siinä joukko ihmisiä juoksee kaduilla jotain käsissään.

Kauppiaskadun ja Maariankadun kulmassa sijaitsevassa kukkakaupassa työskentelevä Sun Yang todisti ihmisjoukon kulkua kohti Puutoria.

-Näin aika paljon ihmisiä. Ja ehkä muutaman sekunnin päästä kuului laukaus, Sun sanoo.

Noin kahdensadan metrin päässä Kauppiaskadulta, Maariankadun ja Brahenkadun kulmassa näkyi vielä iltaviideltä kaksi suurta verilammikkoa. Internetissä kiertävällä kännykkävideolla näkyy, miten ohikulkijat auttavat kadulle lyyhistynyttä naista. Nainen makaa paikassa, jossa toinen verilammikoista näkyi. Joidenkin silminnäkijöiden mukaan puukottajaa olisi ammuttu Puutorilla. Viereisen kameraliikkeen myyjät näyttävät järkyttyneiltä. He eivät halua kommentoida lainkaan, mitä näkivät.

Asiasanat

Fingerpori

comic