Uutiset

Sininen tulevaisuus rakentaa puolueorganisaatiota - seuraava piirijärjestö Keski-Suomeen

Perussuomalaisista irronneen Sininen tulevaisuus -yhdistyksen puolueorganisaatio alkaa rakentua.

Helsingin Sanomat uutisoi maanantaina (http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005301322.html), että puolueen ensimmäinen piirijärjestö perustettiin sunnuntaina Rovaniemellä.

Lapin siniset -nimisen piirijärjestön puheenjohtajaksi on nimetty eduskuntaan kesäkuussa noussut uusi kansanedustaja, varatuomari Matti Torvinen (uv.).

Sininen tulevaisuus -yhdistyksen perustivat perussuomalaisista eronneet Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän jäsenet. Uuden puolueen käyttönimi tulee todennäköisesti olemaan ”siniset”.

Eduskuntaryhmän johtajaSimon Elo (uv.) kertoo Lännen Medialle, että seuraava piirijärjestö perustetaan Keski-Suomeen.

-Perustamiskokous on elokuun alkupuolella ja käsittääkseni silloin on tarkoitus järjestää myös jonkinlainen kansalaistilaisuus, jossa kerätään kannattajakortteja puoleen rekisteröimistä varten.

Elon mukaan Keski-Suomessa puuhamiehenä on uuden valtuustoryhmän perustanut Mauno Vanhala sekä varavaltuutettu, Jyväskylän perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Juha Vimpari.

Vimparista on tulossa myös piirijärjestön puheenjohtaja.

Lopullisena tavoitteena on perustaa piiriorganisaatio kaikkiin maakuntiin. Joillakin paikkakunnilla odotetaan Elon mukaan puoleen rekisteröimistä.

-Tiedossani on paljon heitä, jotka ovat kertoneet lähtevänsä mukaan puolueeseen, kunhan se saadaan virallisesti rekisteröityä.

Elon mukaan uuden yhdistyksen piirissä on mietitty tarkkaan, millainen organisaatio uudelle puolueelle kannattaa rakentaa.

-Kun perustaa puoluetta tälle vuosituhannelle, olemme miettineet, mitä tekisimme toisin kuin on tehty vuosikymmeniä sitten. Tavoitteena on perinteistä kevyempi organisaatio.

Esimerkkiä voidaan ottaa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin takana olleesta liikkeestä.

-On keskushallinto, ja sitten on pienempiä soluja. Solu voi olla hallinnoltaan vapaamuotoisempi perinteiseen yhdistykseen verrattuna, Elo selittää.

Puoluetukilainsäädäntö asettaa organisaatiolle kuitenkin raamit.

-Virallista yhdistystoimintaakin on oltava, jotta puoluetuen ja muun rahoituksen hallinta onnistuu, Elo myöntää. (Lännen Media)

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic