Uutiset

Siniset ampuu kaikkiin suuntiin – Simon Elo etsii selviytymisestään taistelevan puolueen tueksi "tolkun konservatiiveja"

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon ryöpytystä ovat saaneet niin vihreät ja vasemmisto kuin hallituskumppani kokoomus. Elo hakee terästystä sinisten linjaan vaalejakin ajatellen.
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo (oik.) on viime aikoina tykittänyt tiedotteita medialle.

Sinisillä on kovat piipussa. Näin voi päätellä ainakin eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon viime päivien kannanotoista, joissa tähtäin osoittaa vuorotellen eri eduskuntapuolueita.

Lähiajoilta riittää esimerkkejä: ”19.8. Sinisten Elo: Touko Aalto syyttää Tasavallan presidenttiä perusteettomasti”, ”18.8. Sinisten Elo: Lisää poliiseja, ei ajatuspoliiseja”, ”16.8. Sinisten Elo ja Hongisto vaativat tukea maanviljelijöille heti – apu tultava lisäbudjetista”, ”8.8. Sinisten Elo: Kuinka Li Andersson kehtaa väittää hallituksen työvoimapolitiikkaa huonoksi?”

Poliisiaihe on suora näpäytys kokoomukselle, joka keskittyisi vihapuheen tiukempaan suitsimiseen. Lisätuki maanviljelijöille on niin ikään haaste hallituskumppaneille keskustalle ja kokoomukselle. Sinisten päätähtäin osoittaa kuitenkin vihreiden ja vasemmiston suuntaan.

Antti Rinteen johdolla demarit sumuttavat suomalaisia. Tulipunainen ei-puolue, jolle eivät edes uudet työpaikat kelpaa. Punaiset puhuvat, siniset tekevät. Touko Aallon johdolla vihreät keskittyvät hauskanpitoon, kun hallitus tekee työt. Siniset ovat vastavoima sosialisteille ja viinivihreille, laukoo Elo tiedotteessaan 8. elokuuta.

Positiivinen populisti vaaliasennossa

Simon Elon mukaan hänen tarkoituksenaan on avata sinisten linjaa tulevia eduskuntavaalejakin ajatellen. Hän sanoo muutenkin olevansa innokas kannanottaja.

– Tässä on ollut paljon asioita. Positiivisena populistina olen ottanut kantaa jo kolme vuotta, en nyt kuitenkaan ihan Mikko Kärnän (kesk.) tahtiin, sanoo Elo Lännen Medialle.

Vastustajat ovat valikoituneet asiakohtaisesti. Elo sanoo sinisten päävastustajien olevan oppositio ja vihreät. Siniset eivät myöskään voi hyväksyä kokoomuksen perhevapaauudistusta, vaan pitävät kiinni kodinhoidontuesta.

Tuskin sdp:n ja vihreiden hallitukseen

Elo on luottavainen, että siniset saa kansanedustajia eduskuntaan vaaleissa. Toivo vaalimenestyksestä on nimekkäissä ehdokkaissa kuten puolustusministeri Jussi Niinistössä (sin.).

Elo itse ilmoitti viime viikon maanantaina olevansa ehdolla eduskuntavaaleissa. Aiemmin ehdokkuudestaan ovat ilmoittaneet myös sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri ja urheiluministeri Sampo Terho, työministeri Jari Lindström ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

Kansanedustaja Reijo Hongisto (sin.) kertoi maanantaina, että hän lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin Vaasan vaalipiiristä.

Sinisten räväkät kannanotot voi tulkita oppositioaseman valmisteluna.

– Kansalaiset päättävät vaaleissa, kenelle annetaan valta. Lähdemme hallitusneuvotteluihin, mutta vaikeaa on vihreiden ja vasemmiston kanssa tehdä hallitusyhteistyötä, kertoo Elo.

Siniset etsii Soinin kannattajia ja ”tolkun konservatiiveja”

Siniset tavoittelee menestystä vaaleissa houkuttelemalla muun muassa entisen perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin (sin.) kannattajia, jotka eivät kuitenkaan tue perussuomalaisten nykyisen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon linjaa.

Toinen suuri potentiaalinen ryhmä on ”tolkun konservatiiveissa”, joita Elo laskee löytyvän niin keskustan, kokoomuksen kuin kristillisdemokraattien kannattajista.

– Iso osa suomalaisista on tällaisia maan hiljaisia, jotka eivät ole hirveästi päätään nostaneet.

Uutista on päivitetty kello 13.10. Lisätty tieto, että Reijo Hongisto (sin.) lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin.

Simon Elon sivalluksia tiedotteissa

19.8. ”Vihreät ovat kuin vesimeloni. Vihreitä päältä, mutta punaisia sisältä. Kaiku on tuttu askelten, kun vihreät haluavat rajoittaa tolkun konservatiivien kansalaisoikeuksia.”

18.8. ”Jos kokoomus haluaa tehdä muutoksia tähän suomalaisen sananvapauden perustaan niin kuka määrittelee oikeat ja väärät mielipiteet? Porvarillinen ajatuspoliisiko?”

16.8. ”Yksi eduskuntavaalitavoitteitamme on kansallisen maataloustuen osuuden korottaminen. Vähemmän tukea EU:lta, enemmän kotimaasta. Kun maksamme EU:lle euron, saamme siitä vain osan Suomeen takaisin. Mieluummin maksamme vähemmän EU:lle ja enemmän suoraan kotimaahan.”

8.8. ”Demareiden ja vasemmistoliiton ollessa viime hallituksessa Suomesta hävisi yli 100 000 työpaikkaa. Ja nyt kun syntyy yli 110 000 työpaikkaa niin Li Andersson kehtaa väittää hallituksen työvoimapolitiikkaa huonoksi. On siinä sosialistilla otsaa.”

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti