Uutiset

Siniset ei hyväksy kompromissia työllisyys- ja yrityspalveluista, Häkkänen silti toiveikas

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) mukaan neuvottelut työllisyys- ja yrityspalvelujen järjestämisestä maakuntauudistuksessa ovat loppusuoralla.

-Pientä hiomista on tehty aiempaan pakettiin, hän sanoi eduskunnassa toimittajille.

Työministeri Jari Lindström (sin.) sanoi STT:lle, että hallitukseen kuuluvien sinisten mielestä vastuu työllisyys- ja yrityspalveluiden järjestämisestä pitäisi olla maakunnalla.

STT kertoi eilen, että keskusta ja kokoomus ovat päässeet kompromissiin kasvupalvelulain päälinjauksista. Kompromissin mukaan kuntien muodostama kuntayhtymä voisi tietyin ehdoin järjestää työllisyys- ja yrityspalvelut maakuntien sijaan. Siniset ei kuitenkaan ole hyväksynyt ratkaisua.

Häkkänen ei halunnut mennä yksityiskohtiin. Hän sanoi, että kaikki haluavat rakentavat mallin, jossa työllisyyttä ja yrittämistä saadaan edistettyä mahdollisimman hyvällä palvelukokonaisuudella ympäri Suomea.

-Silloin kuntien ja maakuntien palvelukokonaisuus toimii saumattomasti yhteen. Siinä huomioidaan myös se, että kaupungeilla on oma rooli ja maakunnilla on oma rooli.

”Helsingin seutu oli jo vastaantulo”

Sinisten Lindström sanoi, että Helsingin seudulle tehtyyn erillisratkaisuun myöntyminen oli jo kompromissi. Lindströmin mukaan pelkona oli jo tuolloin, että muutkin suuret kaupungit alkavat vaatia erillisratkaisujaan.

Uudellemaalle hallitus on jo aiemmin luvannut erillisratkaisun, jonka mukaan työllisyys- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuu saa olla pääkaupunkiseudun kuntien muodostamalla kuntayhtymällä maakunnan sijaan. Lindströmin mukaan jo tämä ratkaisu oli vastaantulo sinisten puolelta.

–  Jo Helsingin erillisratkaisu oli meiltä kompromissi. Sillä tulimme jo vastaan. Ja silloin sanottiin, kun kompromissiin myönnyimme, että pelkäämme sitä, että siellä on seuraavaksi jonossa Turku, Tampere ja nämä, ja nythän näin on käynyt.

Lindström sanoo sinisten olevan työttömän asialla kasvupalvelukysymyksessä.

–  Meitä ei ole missään vaiheessa kiinnostanut mikään valtapolitiikka eikä mikään tällainen vallanjako, hän kommentoi STT:lle julkisuuteen tulleita tietoja neuvotteluista.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic