Uutiset

Siniset haluavat välttää Väyrysen virheen puolueen rekisteröinnissä -tiedotustilaisuus ensi viikolla

Perussuomalaisista kesällä eronneet siniset eivät ole vielä varmoja, onko heillä 5 000 kannattajakorttia Sinisen tulevaisuuden viemiseksi puoluerekisteriin.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo (sin.) kertoi eduskunnassa Lännen Medialle, että aiheesta järjestetään ensi viikolla tiedotustilaisuus.

-Nyt tehdään tarkastuslaskenta, Elo sanoi eduskuntaryhmänsä kokouksen jälkeen.

Siniset eivät halua toistaa sitä virhettä, joka Paavo Väyryselle sattui kansalaispuolueen perustamisessa.

-Väyrynen jätti kortit, joita ei ollutkaan täyttä määrää. Oikeusministeriö puuttui siihen ja pyysi häneltä niitä lisää. Me emme halua sellaista, vaan viemme sitten varmasti oikean määrän kannattajakortteja oikeusministeriöön.

-Se on kaikkien edun mukaista, myös oikeusministeriön käsittelyn kannalta, Elo korosti.

Puoluerekisteriin pääsy vaatii 5 000 kannattajakorttia. Ne piti alun perin olla Sinisellä tulevaisuudella kerättynä jo syyskuun alussa, kun eduskunta aloitti toimintansa.

”Halla-ahon uhkaus ei ole vaikuttanut”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) muistutti jokin sitten, että sinisten kannattajakortit tulevat julkisiksi. Jos allekirjoittajista löytyy perussuomalaisten jäseniä, se tietää sitä, että heidät todennäköisesti erotetaan perussuomalaisista.

Simon Elon mukaan Halla-ahon uhkaus ei ole aiheuttanut pyyntöjä saada kannattajakortti peruttua.

-Pelottelu ei ole vaikuttanut ihmisiin, vaikka allekirjoittajien joukossa on totta kai perussuomalaisten jäseniä.

-Kysyn, aikovatko perussuomalaiset käydä myös Sauli Niinistön kannattajakortit läpi ja tarkistaa, onko siellä perussuomalaisten jäseniä, vaikka heillä on oma presidenttiehdokas. Eikö samalla lailla myös Niinistön kannattajakortin täyttäminen olisi erottamisperuste, Elo kysyy.

Ylen tuore mielipidemittaus mittasi Siniselle tulevaisuudelle 1,5 prosentin kannatuksen. Puolueella on hallituksessa viisi ministeriä ja eduskunnassa 19 kansanedustajaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic