Uutiset

Siniset kalastavat keskustan ja Sdp:n ääniä – puoluekokous joulukuussa Tampereella

Puoluerekisteriin keskiviikkona päässyt Sininen tulevaisuus pystyttää puoluekoneistonsa näillä näkymin joulukuussa. Puoluekokous pidetään todennäköisesti Tampereella.

-Puoluekokous pidetään jonkain viikonloppuna itsenäisyyspäivän jälkeen ja siellä valitaan niin puolueen puheenjohtaja, varapuheenjohtajat, puoluesihteeri, puoluehallitus ja puoluevaltuusto. Kokouksessa päätetään myös puolueohjelmasta, kertoo Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja Matti Torvinen.

Puolueen puheenjohtajaksi on vahvasti tyrkyllä ministeri Sampo Terho. Puoluesihteerin paikasta kisaavat Torvinen ja sinisten Uudenmaan-Helsingin piirin puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo.

Sininen tulevaisuus järjestää perjantaina tiedotustilaisuuden puoluekokouksestaan.

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo tiedotti keskiviikkona nopeasti puolueen rekisteröimisen jälkeen siitä, että äänestäjien kannattaisi äänestää mieluummin sinisiä kuin Sdp:tä.

-Uskon sinisten saavan vahvaa kannatusta tavallisilta työntekijöiltä, jotka haluavat kevyempää verotusta. Ei tarvitse olla demari, jotta voi olla duunari. Sosialismi ei tee ihmistä autuaaksi. Mitään ei voi hävitä, jos demareiden sijaan kokeilee Sinistä tulevaisuutta, mutta kaiken voi saada, Elo sanoo.

Torvisen mukaan Sininen tulevaisuus hakee kannatusta niin poliittisen kentän vasemmalta puolelta kuin keskeltä.

-Elo on puhunut myös keskustan kannattajien saamisesta taaksemme. Aiomme olla köyhien ja keskituloisten asialla ilman massiivista maaseudun tukemista. Myös pienyrittäjien asemaa haluamme parantaa. Kukaan ei nyt aja pienyrittäjien asemaa. Kokoomus ajaa vain suuryritysten etua. Sdp on unohtanut tavallisen työntekijän ja keskittynyt vain ay-liikkeen myyntimieheksi, Torvinen sanoo.

Veronkevennykset pieni- ja keskituloisille tulevat näillä näkymin olemaan yksi Sinisen tulevaisuuden tavoite.

-Niillä saataisiin ostovoimaa kasvatettua. Myös perusturvan tasosta on tehtävä riittävä, Torvinen sanoo.

Sinisillä olisi ainakin vielä aikaa toimia hallituksessa näiden tavoitteiden eteen. Viimeiset gallupluvut ovat povanneet puolueelle vain reilun prosentin kannatusta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti