Uutiset

Siniset kokoontuvat pohtimaan askelmerkkejään

Soinin ennuste Jussi Niinistön äänivyörystä meni pahasti metsään
Kaikki sinisten ministerit menettivät eduskuntapaikkansa, niin myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen.

Sinisen tulevaisuuden puoluehallitus kokoontuu iltapäivällä pohtimaan vaalitulosta.

Siniset eivät saaneet uuteen eduskuntaan yhtään edustajaa läpi.

Vaali-iltana sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen väläytti, että maanantaina päätetään puolueen lopettamisesta.

Puolueen puheenjohtaja Sampo Terho kiisti tiedot tuoreeltaan. Hän muistutti ensi kuussa pidettävistä eurovaaleista.

Tulos oli sinisille yllätys, sillä vaalipäivään asti uskottiin yhden tai jopa kahden ehdokkaan menevän läpi Uudeltamaalta.

Eduskunnan vapaaehtoisesti jättänyt ulkoministeri Timo Soini (sin.) ennusti Lännen Median haastattelussa aiemmin keväällä, että puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) kahmii ääniä ja voi olla jopa koko maan ääniharava. Toisin kävi.

Asetelman tekee mielenkiintoiseksi se, että Niinistö kertoi tuoreessa muistelmateoksessaan perussuomalaisten jakaantumista kesällä 2017.

Kirjan mukaan Niinistö ei ollut aluksi lähdössä perussuomalaisista, vaan harasi vastaan. Perussuomalaisten hajaannus oli hänelle kova pala.

Niinistön mallissa kesällä 2017 syntynyt enemmistö olisi ottanut eduskuntaryhmän haltuunsa ja erottanut Halla-ahon joukot myöhemmin ryhmästä.

Niinistö liittyi kuitenkin uuteen ryhmään.

Jyväskylän puoluekokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Halla-aho äänin 949-629. Kanssakilpailija oli Terho, joka oli Soinin suosikki puheenjohtajaksi.

Vaalitulos tarkoittaa sinisille sitä, että kaikki puolueen ministerit menettivät eduskuntapaikkansa kuin myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic