Uutiset

Sinisillä tänään ensimmäinen puoluekokous: Luvassa hengen nostatusta ja henkilövalintoja

Perussuomalaisista viime kesänä irtaantuneet siniset kokoontuvat lauantaina ensimmäiseen puoluekokoukseensa Tampereelle.

Luvassa on henkilövalintoja ja hengen nostatusta. Sitä marraskuun puolivälissä puoluerekisteriin merkitty uusi sininen tulevaisuus tarvitsee, sillä mielipidemittauksissa sille on mitattu liki olematonta prosentin-puolentoista kannatusta.

Mediahuomio on kuitenkin taattu, sillä puolueella on hallituksessa peräti viisi ministeriä ja eduskunnassa 19 kansanedustajaa.

Ulkoministeri Timo Soini osallistuu kokoukseen rivijäsenenä ja paikalle odotetaan myös toista perussuomalaisten perustajaa, valtiopäiväneuvos Raimo Vistbackaa. Hänet on ehditty hyväksyä sinisten jäseneksi ennen kokousta.

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajaksi lauantaina todennäköisesti yksituumaisesti valittava vt. puheenjohtaja Sampo Terho pääsee kokouksessa iloitsemaan siitä, kuinka uuden puolueen perustamisprosessi on huipentunut ensimmäiseen puoluekokoukseen.

Todellisuudessa häntä, kuten 18:aa muutakin puolueen kansanedustajaa, täytyy kalvaa kova huoli puolueen liki olemattomasta kannatuksesta. Sen piti kääntyä nousuun, kun puolue pääsee rekisteriin, mutta niin ei näytä käyneen.

Puheenjohtaja Terho ei ole pystynyt selittämään huonoa gallup-menestystä muuta kuin sillä, että puolue on vasta hiljattain perustettu.

Äänestyksiä luvassa

Puoluekokousäänestää ainakin varapuheenjohtajista ja puoluesihteeristä ja käy evästyskeskustelun puolueen tulevista ohjelmista.

Puoluesihteerin paikkaa tavoittelevat kansanedustaja Matti Torvinen Rovaniemeltä, puolueen Uudenmaan ja Helsingin piirin puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo Kirkkonummelta ja kaupunginvaltuutettu Juha A. Malmi Vantaalta.

Varapuheenjohtajien paikkoja tavoittelevat ainakin työministeri Jari Lindström, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, kansanedustaja Kari Kulmala, kansanedustaja Tiina Elovaara, nuorisojärjestön puheenjohtaja Tiina Ahva ja Keski-Suomen sinisten puheenjohtaja Juha Vimpari.

Sinisen tulevaisuuden puoluekokoukseen Tampereen Keskusvirastotalon valtuustosaliin odotetaan yli 200:aa sinisten jäsentä. Puolueessa on runsaat 300 jäsentä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic