Uutiset

Sinisten eduskuntaryhmä kokoontui kriisikokoukseen sote-irtiottojen vuoksi – "Pakka ei ole levällään ainakaan sen enempää kuin kokoomuksella"

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simo Elo sanoi ryhmän noudattavan hallituksen kantaa. Kuva: KIMMO BRANDT

Sinisten eduskuntaryhmä kokoontui ylimääräiseen ryhmäkokoukseen tiistaiaamuna.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kutsui eduskuntaryhmän koolle, kun maanantaina ensin kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (sin.) ilmoitti vastustavansa soten valinnanvapautta.

Sen jälkeen kan­sa­ne­dus­ta­ja Pent­ti Oi­no­nen (sin.) ker­toi Il­ta­leh­del­le epä­röi­vän­sä so­ten puo­les­ta ää­nes­tä­mis­tä.

Kolmas epäröijä sinisistä on kansa­ne­dus­ta­ja Mart­ti Möl­sä, joka sanoi, ettei us­ko so­ten val­mis­tu­van va­li­o­kun­nas­ta. Möl­sä ei ot­ta­nut kan­taa, miten hän äänestäisi, jos sote etenisi eduskunnan suu­reen sa­liin.

Simon Elon kommentoi asetelmaa äsken toteamalla, että pakka ei ole levällään. Hänen mukaansa ryhmä päättää kannan soteen.

– Julkisen keskustelun takia on syytä käydä ryhmässä keskusteluja ja selventää, mikä on sinisen eduskuntaryhmän kanta sote-uudistukseen. Käymme tietysti läpi myös perustuslakivaliokunnan lausunnon, Elo sanoi ennen kriisikokouksen alkua.

– Pakka ei ole levällään sen enempää kuin kokoomuksenkaan, josta jo useampi edustaja on ilmoittanut, ettei äänestä soten puolesta.

Elon mukaan siniset noudattavat sitä linjaa, mikä kaikilla hallitusryhmillä oli lähtökohtaisesti, eli edustajat kannattavat hallituksen esitystä.

– Ryhmä kuitenkin päättää ryhmän kannan ja ryhmäjohtaja edustaa ryhmän kantaa.

– Tähän asti puolueen kanta on ollut selvä: kannatamme sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta, mutta perustuslakivaliokunnan lausunnon jälkeen ryhmän kannasta on ollut epäselvyyttä. Vastuullisena ryhmäjohtajana katsoin, että järjestetään tilaisuus keskustella asiasta.

Elo sanoo, että ei ole nähnyt hallituksen vastinetta.

Uusimmat

Fingerpori

comic