Uutiset

Sinisten johto toivoo Soinin asettuvan EU-vaaliehdokkaaksi

Soinimainen uutispäivä sai jatkoa Pohjanmaalta: Raimo Vistbacka ehdolle eduskuntaan sinisten listoilta.
Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Kuvaaja: Kimmo Penttinen
Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Kuvaaja: Kimmo Penttinen

Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tiina Elovaara toivoo, että ulkoministeri Timo Soini (sin.) asettuisi ehdolle kevään EU-vaaleissa.

– Pidän tätä vaihtoehtoa ihan mahdollisena. Toisaalta kun katson asetelmaa kolmekymppisen poliitikon silmin, niin tietty sukupolvenvaihdos politiikassa ei aina ole huono asia. Mikäli Soini päättää kokonaan luopua politiikasta, niin silloin hänelle pitää antaa täysi tuki myös tälle ratkaisulle.

Elovaara muistuttaa, että Soini on ollut politiikassa 16-vuotiaasta lähtien.

– Tiedän, miten rankka tämä laji on.

Elovaaraa itseään voi tituleerata Soinin oppityttäreksi. Hän on kuulunut muun muassa Soinin avustajakuntaan Brysselissä.

– Innostukseni politiikkaan lähti Nokian torilta ja nimenomaan Soinista.

Ryhmän koko avoin

Soini kertoi aamulla plokissaan, ettei hän asetu ehdolle eduskuntavaaleihin. Eurovaalien ehdokkuuden hän jätti auki. Soini kehotti Lännen Median haastattelussa lukemaan plokitekstistään myös rivien välit. Sieltä se selviää.

– Meillä on ollut tiedossa, ettei Soini välttämättä lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. Tämän mallin mukaan olemme eläneet alkanutta kevättä.

Hän jatkaa, ettei Soinin ilmoitus vaikuta dramaattisesti asetelmiin.

– Uskon, että meillä on eduskuntaryhmä myös seuraavalla vaalikaudella. Miten suuri se on, sitä en osaa arvioida, Elovaara toteaa.

Ääniharava pois

Sininen tulevaisuus ei ole paistatellut gallup-suosiossa. Alma Median tuoreessa mittauksessa kannatus oli 2,3 prosenttia.

Pientä nousua oli tapahtunut edellisestä mittauksesta ja siniset olivatkin ainoa hallituspuolue, joka oli onnistunut siirtymään käyrällä plussan puolelle.

Jo aiemmin on uumoiltu, että Soinin poisjääminen eduskuntavaaleista olisi kova takaisku sinisille. Soini on ollut ääniharava Uudellamaalla kerta toisensa jälkeen.

Nyt Uudellamaalla sinisistä ehdolla ovat muun muassa ministerit Jussi Niinistö ja Sampo Terho sekä eduskuntaryhmä puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo

Olemme muutakin

Elovaara korostaa, että siniset ovat muutakin kuin Soini tai kahtia jakautunut puolue.

– Meillä on kovia ehdokaslistoja ja muun muassa Pirkanmaalta täydet listat.

Tiistaina siniset saivat postia Pohjanmaalta. Pitkän linjan veteraanipoliitikko Raimo Vistbacka asettuu ehdolle eduskuntaan sinisten listoilta.

– Pohjanmaan sinisillä on tänään syytä hymyyn, sillä vallesmanni Vistbacka lähtee mukaan vaalikamppailuun, kansanedustaja Reijo Hongisto (sin.) kirjoitti.

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic