Uutiset

Sinisten Matti Torvinen: Mielenosoitus saattaa johtaa yksittäisen yrittäjän konkurssiin

Aktiivimallin vastainen mielenosoitus kuumensi tunteita Helsingin Senaatintorilla. Hallituspuolueiden edustajat Katri Kulmuni (kesk.), Matti Torvinen (sin.) ja varsinkin Juhana Vartiainen (kok.) saivat yleisöltä kylmän vastaanoton.

Varsinkin aktiivimallia voimakkaasti puolustanut Vartiainen sai osakseen buuauksia ja haistattelua. Sinisten kansanedustajan Matti Torvisen mukaan mielenosoituksessa oli hyvä karnevaalitunnelma.

-Minä näin enemmän hymyjä ja tsemppiä kuin vihaa. Olen juristi ja tämä oli pientä siihen nähden, mitä salissa joskus kohtaan, Matti Torvinen sanoo Lännen Medialle.

Ikävää on Torvisen mielestä se, että pienet ja keskisuuret yritykset maksavat poliittisen lakon laskun. Hän muistuttaa, että Suomen vientiteollisuus ja Tornion terästehdas seisovat SAK:n mielenilmauspäivän takia.

-Joku yrittäjä saattaa mennä konkurssiin vain sen takia, että Antti Rinne saadaan pääministeriksi. Se on kova hinta.

Torvisen mukaan poliittisia lakkoja ei pidä kieltää missään nimessä vapaassa maassa, mutta hän asettaisi niille jonkun hintakaton. Sinisten lappilainen kansanedustaja ymmärtää kyllä ihmisten suuttumusta.

-Se johtuu siitä, että aktiivimallia ei ole riittävän selvästi kerrottu ihmisille. Kysymys ei ole mistään leikkauksesta, vaan omavastuuosuuden muutoksesta. Tiedän, että hallitus on sijoittamassa paljon rahaa siihen, että koulusta tulee

Sinisten kansanedustaja sanoo, että eivät ihmiset ole omasta syystään työttömiä. Hänestä työttömien aktivointi on kuitenkin tärkeää ensimmäisen kolmen kuukauden aikana, koska sen jälkeen pitkäaikaistyöttömyyden vaara nousee.

-Tärkeintä on se, että SAK ja taustalla heitä pönkittävä SDP tulevat keskustelemaan. Tällaiset lakot vain nostavat mielialaa ja ovat tunnekysymys, Torvinen sanoo.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti