Uutiset

Sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen syyttää kristillisdemokraatteja eurovaaliehdokkuutensa estämisestä - Kd:n puoluesihteeri: "En ole kuullutkaan"

Kristillisdemokraatit kiistää sinisten Matti Torvisen väitteen. Torvisen mukaan kristilliset haluaa estää Torvisen ehdokkuuden.

Sininen tulevaisuus -puolueen puoluesihteeri Matti Torvinen syyttää kristillisdemokraatteja eurovaaliehdokkuutensa estämisestä.

Torvinen kertoo tiedotteessa saaneensa uhkavaatimuksen kristillisten puoluetoimistolta.

– Kristilliset ovat halunneet EU-vaaliliittoa sinisten kanssa yhdellä ehdolla. Puoluesihteeri Matti Torvinen ei saa olla mukana listalla. Tämä ehto on otettava vakavasti huomioon, puolueen etu edelle, Torvinen kirjoittaa tiedotteessaan.

Kristillisdemokraatit kiistää tulkinnan.

– En ole kuullutkaan, tämä tulee ihan puskista, sanoo kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maaselkä.

Torvinen kertoo tiedotteessaan, että siniset on lähdössä eurovaaleihin vaaliliitossa kristillisdemokraattien kanssa ja että hän itse on valmis sen vuoksi vetäytymään.

– Minun tietojeni mukaan kukaan sinisten ministereistä tai ex-kansanedustajista ei ole lähdössä ehdokkaaksi, sanoo Maaselkä.

Työministeri Jari Lindström (sin.) ilmoitti tiistaina Twitterissä, että ei asetukaan ehdokkaaksi eurovaaleissa.

– Se, että Matti Torvinen olisi esteenä, perustuu hänen omaan päättelyynsä, sanoo Maaselkä.

Samassa tiedotteessa sinisten puoluesihteeri kertoo luopuvansa puoluesihteerin tehtävästä. Hänen mielestään kesäkuun puoluekokouksen jälkeen sinisten johdossa pitäisi jatkaa vain puheenjohtaja Sampo Terhon.

Uusimmat

Fingerpori

comic