Uutiset

Sipilä: Hallituksella on veronalennuspaineesta jo pitkälti yhteisymmärrys, pääpaino pieni- ja keskituloisissa

Pääministeri Juha Sipilä vertasi Suomen talouden nousua lentokoneen lähtökiitoon, kun hän puhui maanantaina suurlähettiläille.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallituksella on veronalennuspaineesta ja sen käsittelystä budjettiriihessä hyvin pitkälle menevä yhteisymmärrys.

– Painopiste on pieni- ja keskituloisissa ja keinona kunnallisverotuksen perusvähennys. Sitten katsotaan tarpeen mukaan koko veroasteikon kevennystä, suurlähettiläspäiville maanantaina osallistunut Sipilä sanoi.

Työttömyysvakuutusrahaston hallitus käsittelee tiistaina työttömyysvakuutusmaksun alentamista.

– Todennäköisesti laskuvaraa on, koska työllisyys on kehittynyt positiivisesti, Sipilä sanoi.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) korosti sanoneensa alusta lähtien, että veronalennusten 300 miljoonan euron lähtötasoon vaikuttavat vielä auki olevat tekijät.

– Sen mukaan mitä Työttömyysvakuutusrahasto päättää, me katsomme omaa kokonaisuutta. Kokoomuksen tavoitteena on, ettei kenenkään verotus kiristy tästä vuodesta ensi vuoteen. Tätä puhdetta helpottaa, jos työttömyysvakuutusmaksut alenevat.

Orpon mukaan hallitus on tarkoituksella jättänyt verot käsiteltäväksi tiistaina alkavassa budjettiriihessä.

– Tulemme käymään veroratkaisun läpi ja katsomaan, halutaanko tehdä jotain muuta muutoksia. Käsittelemme ne tiistaina tai viimeistään keskiviikkona riippuen siitä, milloin saamme tiedon Työttömyysvakuutusrahastolta.

Työttömyysvakuutusrahaston hallitus on koolla tiistaina ja hallintoneuvosto torstaina.

Hallituksen budjettiriihi alkaa tiistaina ja jatkuu keskiviikkona. Siellä lyödään lukkoon ensi vuotta koskevat veroratkaisut.

Uusimmat

Fingerpori

comic