Uutiset

Sipilä kiistää suunnittelun: "Mielikuvitus ei riittänyt etukäteen ennakoimaan PS:n hajoamista"

Tiistaina julkistetun uutuuskirjan mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja muu hallitus olivat hyvin valmistautuneita Perussuomalaisten hajoamiseen kesäkuussa Jussi Halla-ahon puheenjohtajavalinnan yhteydessä.

Lännen Median ja Aamulehden toimittajan Lauri Nurmen kirjassa ”Perussuomalaisten hajoamisen historia” todetaan, ettei pääministeri Sipilä ollut täysin rehellinen eduskunnassa 19. kesäkuuta, kun hän kertoi, ettei hallituksella ollut valmista suunnitelmaa Perussuomalaisten hajoamisen varalle.

Sipilä pitää yhä kiinni sanomisistaan.

-Insinöörin mielikuvitus ei riittänyt etukäteen ennakoimaan PS:n hajoamista kahteen puolueeseen. Eduskunnassa 19.6 sanomani pätee, Sipilä vastasi kirjan kertomaan Twitterissä tiistaina iltapäivällä.

Sipilä on parhaillaan vienninedistämismatkalla Etelä-Amerikassa.

Nurmen kirjassa kerrotaan myös, että keskusta pyrki houkuttelemaan perussuomalaisia loikkaamaan keskustaan jo ennen Perussuomalaisten puoluekokousta.

Kirjan mukaan pääministerin erityisavustaja Riina Nevamäki oli merkittävässä roolissa, kun Perussuomalaisista lähtevä joukko ja hallituksen johto pitivät yhteyttä hallituskriisin aikana.

Nevamäki vastasi Lännen Median kysymykseen loikkareiden etsimisestä ja Sipilän tavoittamisesta tekstiviestillä.

-Minulla ei ole mitään tietoa aiheena olevasta kyselystä. Pääministeri on tämän viikon vienninedistämismatkalla Etelä-Amerikassa, Nevamäki vastasi.

Nevamäkeä ei tavoitettu iltapäivällä vastaamaan Lännen Median jatkokysymyksiin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho reagoi Nurmen kirjaan Facebookissa pohtimalla, voiko Sipilä jatkaa pääministerinä.

-Mielenkiintoisin seikka on mielestäni se, että perustuslain mukaan ministerin on oltava ”rehelliseksi tunnettu” Suomen kansalainen. Jos ministeri valehtelee eduskunnalle luottamusäänestyksen yhteydessä, onko hän edelleen ”rehelliseksi tunnettu”? Jos ei ole, voiko hän jatkaa ministerinä, Halla-aho kirjoittaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic