Uutiset

Sipulikanavan perustaja sai syytteen törkeästä huumausainerikoksesta

Syyte perustuu juttuun, jota keskusrikospoliisi ja tulli tutkivat yhdessä vuosina 2016–2017.
Tulli julkaisi kesällä 2018 kuvia kotietsinnästä, jotka tehtiin Sipulikanavan epäillyn ylläpitäjän kotiin Vantaalle syksyllä 2017. Kotietsinnän jälkeen Sipulikanava suljettiin.

Anonyymissä Tor-verkossa toimineen Sipulikanavan ylläpitäjää ja perustajaa vastaan on nostettu syyte törkeästä huumausainerikoksesta.

Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston mukaan vuonna 1973 syntyneen henkilön epäillään välittäneen Sipulikanavan Tori-osion kautta suuren määrän eri huumeita vuosina 2014–2017.

Henkilö on kiistänyt syyllisyytensä rikokseen, mutta syyttäjänviraston mukaan hän on tunnustanut perustaneensa ja ylläpitäneensä Sipulikanavaa.

Tulli ja poliisi sulkivat Sipulikanavan

Sipulikanava on ollut suljettuna marraskuun alusta 2017 lähtien sen jälkeen, kun tulli, Helsingin poliisi ja keskusrikospoliisi (KRP) tekivät kotietsinnän Sipulikanavan ylläpitäjiksi epäiltyjen kotiin Vantaalle. Juttua tutkittiin vuodesta 2016 saakka.

Tulli tiedotti aikanaan, että henkilön osalta rikosepäily perustuu siihen, että hän tietoisesti ylläpiti Sipulikanavan tori-osiota niin, että siellä pystyi käymään huumekauppaa. Pääsyytetty on tullin mukaan työskennellyt it-alan ammattilaisena.

Kotietsinnässä viranomaiset takavarikoivat tietokoneita ja atk-laitteistoa, joita epäiltiin käytetyn Tor-verkon ylläpitoon.

Esitutkintavaiheessa epäiltiin myös toista henkilöä avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto on kuitenkin tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen hänestä.

Tullin ja KRP:n mukaan kyseinen juttu on ensimmäinen, jossa Tor-verkon sivuston ylläpitäjää epäillään huumeiden välittämisestä.

Juttu tullaan puimaan Vantaan käräjäoikeudessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic