Uutiset

Sofia Belórf vapautui vankilasta – median käytöksestä tuohtunut asianajaja: "Minä tai Sofia ei olla kiinnostuneita kommentoimaan asiaa

Helsingin hovioikeus on vapauttanut fitnesmalli Kuva: Kimmo Penttinen
Helsingin hovioikeus on vapauttanut fitnesmalli Kuva: Kimmo Penttinen

Helsingin hovioikeus on vapauttanut fitnesmalli Sofia Belórfin. Belórf vangittiin viikko sitten 19.7. epäiltynä todennäköisin syin tuottamuksellisesta rahanpesusta.

Belórf oli vangittuna Vantaan poliisivankilassa. Hän kanteli asianajajansa Paul Perovuon välityksellä vangitsemisestaan Helsingin hovioikeuteen, joka hyväksyi kantelun.

Perovuo toteaa tuohtuneella äänellä Lännen Medialle, että on päättänyt lopettaa asiasta kommentoinnin.

– En anna lausuntoja enää asiasta, sillä en koe, että olen tiedottaja. Vaikka minulla on yhteys Sofiaan, niin se ei tarkoita sitä, että kertoisin asiasta yhtään mitään.

Asianajaja on tuohtunut median käyttäytymisestä.

– Jokainen sana, minkä asiasta sanon, lukee mediassa. En ymmärrä sitä. Myöskään Sofia ei sitä ymmärrä, eikä ole kiinnostunut kommentoimaan asiaa, Perovuo toteaa ja päättää puhelun.

Iltalehti kertoo, että Perovuon mukaan Belórf on tällä hetkellä ilmaisukiellossa.

Belórfia voidaan hovioikeuden mukaan epäillä todennäköisin syin tuottamuksellisesta rahanpesusta, mutta hänen vangitsemisensa oli pakkokeinolaissa tarkoitetun suhteellisuusperiaatteen vastaista. Mahdollinen syyte häntä vastaan on nostettava viimeistään 16.1.2020.

Mikä on suhteellisuusperiaate?

Minilex-sivuston mukaan suhteellisuusperiaate tarkoittaa sitä, että viranomaisen toimien tulee olla oikeassa suhteessa tavoiteltuihin päämääriin nähden. Sivuston mukaan suhteellisuusperiaatteen avulla pyritään välttämään viranomaisen puolelta tapahtuvia ylilyöntejä ja estämään kohtuuttomien toimenpiteiden käyttö. Se velvoittaa suhteuttamaan käytettävät pakkokeinot käsillä olevan asian mukaisesti.

Myös Belórfin avopuoliso Niko Ranta-aho otettiin kiinni viime viikon tiistaina ja vangittiin viime viikolla todennäköisin syin rikoksista epäiltyinä. Ranta-ahoa epäillään törkeästä huumausaine- ja dopingrikoksesta.

Ylivieskassa syntynyt Belórf on fitness-urheilija ja malli. Hän on voittanut bikini fitnessin MM-kultaa ja Miss Helsinki -kilpailun vuonna 2010. Ilta-Sanomien mukaan Belórfin ansiotulot ovat nousseet viiden vuoden aikana 68-kertaistuneet.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti