Uutiset

Soini-show ei innosta. Sdp:n kansanedustaja ihmettelee välikysymysintoa

Aborttikommentit pitäisi käsitellä eduskunnan kyselytunnilla. Välikysymys turhan järeä ase.
En ole innostunut välikysymyksen tekemisestä Soinin aborttipuheisiin liittyen. Mies ei ansaitse omaa välikysymystään, joka on opposition järein ase. En tietystikään hyväksy Soinin sooloiloa, mutta se ei ole välikysymyksen väärti, kansanedustaja Jukka Gustafsson toteaa.

Sdp:n pitkäaikainen kansanedustaja Jukka Gustafsson ei ole innostunut oman puoluejohdon aikeista tehdä välikysymys ulkoministeri Timo Soinin (sin.) aborttikommenteista.

– En ole innostunut välikysymyksen tekemisestä Soinin aborttipuheisiin liittyen. Mies ei ansaitse omaa välikysymystään, joka on opposition järein ase. En tietystikään hyväksy Soinin sooloiloa, mutta se ei ole välikysymyksen väärti. Tarpeetonta julkisuutta, Gustafsson kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Kirjoitus on kerännyt runsaasti kommentteja. Valtaosa niistä on ollut kansanedustajan näkemyksen mukaisia.

Gustafsson lisää, että Soini on ollut aborttikysymyksessä johdonmukainen.

– Vaikka olen eri mieltä, niin annan arvoa vakaumukselle. Mutta toivon jäitä hattuun. Miksi aloittaa syksyn eduskuntatyö Soini-showlla, hän päättää.

Kyselytunti oikea foorumi

Hän kertoo Lännen medialle toivovansa, että aikomus välikysymyksestä kuivuisi kokoon.

– Mielestäni eduskunnan kyselytunti olisi sopiva foorumi asian käsittelyyn. Siellä saadaan aikaan riittävästi jännitteitä ja toivon, että saamme lauteille samaan aikaan niin pääministeri Juha Sipilän (kesk.), ulkoministeri Soinin kuin valtiovarainministeri Petteri Orponkin (kok.).

Sdp:ssä eduskuntaryhmä tekee päätöksen välikysymyksestä.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi aiemmin viikolla, että puolue aikoo pyytää syyskauden aluksi oppositiopuolueet koolle neuvottelemaan välikysymyksestä.

Lindtman sanoi, että Soini on aborttipuheillaan esiintynyt Suomen ulkopoliittisen linjan vastaisesti. Kyse ei ole Soinista henkilönä vaan hänen toiminnastaan ministerinä. Siten asia koskee koko hallitusta.

Ryhmäjohtajan mukaan kyse on naisten oikeuksista ja ihmisoikeuksista.

Kun neuvotteluja on käyty, niin vasta sen jälkeen selviää, tehdäänkö välikysymys.

Some räjähti

Aborttikohu nousi, kun Argentiina jätti laillistamatta abortin. Katolilaista uskoa tunnustava Soini kirjoitti blogissaan, että Argentiina on hieno maa.

Tästä nousi raju somemetakka. Monet ministerimme kirjoittivat sosiaaliseen mediaan ja korostivat, ettei Soinin kanta ole hallituksen kanta.

Muun muassa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) kirjoitti, ettei kokoomus iloitse takaiskuista naisten aseman parantamisessa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoi olevansa harmissaan Soinin kirjoituksesta.

Argentiinan parlamentti oli aiemmin hyväksynyt esityksen, jolla olisi lievennetty aborttilakia.

Maan senaatti kuitenkin hylkäsi parlamentin esityksen.

Uusimmat

Fingerpori

comic