Uutiset

Somekirjoituksillaan pahennusta herättäneen sdp:n kansanedustajan Hussein al-Taeen toiminnasta kanneltu oikeuskanslerille

Hussein al-Taee on sdp:n vastavalittu kansanedustaja. Hän myönsi kohua herättäneiden kirjoitustensa aitouden vasta vaalien jälkeen. Kuva: Mauri Ratilainen
Hussein al-Taee on sdp:n vastavalittu kansanedustaja. Hän myönsi kohua herättäneiden kirjoitustensa aitouden vasta vaalien jälkeen. Kuva: Mauri Ratilainen

Oikeuskanslerille on kanneltu sdp:n vastavalitun kansanedustajan Hussein al-Taeen toiminnasta.

Oikeuskanslerinvirasto kertoo Lännen Medialle vastaanottaneensa yhden kantelun asiasta tiistaihin mennessä.

Oikeuskansleri valvoo viranomaisia käsittelemällä niitä koskevia kirjallisia kanteluita.

Oikeuskanslerille voi kannella, jos katsoo viranomaisen, virkamiehen tai muun julkista tehtävää hoitavan menetelleen virheellisesti tai jättäneen velvollisuutensa täyttämättä.

Al-Taeen vanhat Facebook-kirjoitukset ovat herättäneet kansainvälistäkin arvostelua, koska niiden on sanottu sisältävän muun muassa juutalaisvihaa. Eräässä kommentissaan hän rinnastaa Israelin valtion terroristijärjestö Isisiin.

Al-Taee myönsi maanantaina, että kirjoitukset, joita hän ei aiemmin ”tunnistanut” omikseen, ovat hänen ja aitoja.

– Minulla ei ole sanoja häpeälle, jota tunnen nyt niistä ennakkoluuloista, ajatuksista ja kielestä, jota olen käyttänyt homoseksuaaleista, juutalaisista, sunneista, somaleista tai muista ihmisryhmistä, hän kirjoitti blogissaan.

Rinne: Demareitakin on huijattu

Al-Taeelta oli kysytty kirjoituksista jo hyvissä ajoin ennen eduskuntavaaleja, mutta tuolloin al-Taee kuittasi kuvakaappaukset väärennöksiksi.

– Mekin olemme tulleet huijatuksi tässä, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi tiistaina puolueensa asemasta tapauksessa.

Hussein al-Taeen on määrä selventää kantojaan sdp:n eduskuntaryhmälle, joka päättää mahdollisista seuraamuksista.

Sdp:llä on eduskunnassa nyt 40 kansanedustajaa ja perussuomalasilla 39.

Helsingin juutalaisesta seurakunnasta ei tiistaina kommentoitu, aikovatko he ryhtyä al-Taeen kirjoitusten vuoksi jonkinlaisiin toimenpiteisiin.

Al-Taee työskenteli ennen kansanedustajaksi valintaansa Nobel-palkinnon saaneen Martti Ahtisaaren luoman konfliktinratkaisujärjestö CMI:n palveluksessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic