Uutiset

Sortumisvaara Suomen suurimman ammattikorkeakoulun kampuksella – Opiskelijat väistötiloihin jo maaliskuun alusta lähtien

Suomen suurimman ammattikorkeakoulun opiskelijat joutuvat evakkoon Espoon Leppävaarasta jo ensi viikon jälkeen. Koska rakennuksessa on havaittu sortumisriski, turvallisuus halutaan maksimoida poismuutolla. Kuva: Kimmo Penttinen

Espoon Leppävaarassa sijaitseva Metropolia Ammattikorkeakoulun rakennus poistuu käytöstä sortumisvaaran vuoksi jo ensi viikon jälkeen. Ammattikorkeakoulun hallitus päätti asiasta torstai-iltana.

– Mitään uutta ei ole ilmennyt viime viikon jälkeen, mutta haluamme maksimoida turvallisuuden ja mennä turvallisuus etunojassa, toteaa toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola Lännen Medialle.

Espoon kaupunki määräsi viime viikolla ammattikorkeakoulun rakennuksen suljettavaksi mahdollisimman nopeasti. Tuolloin tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että rakennuksen rakenteet ovat painuneet merkittävästi ja niissä on vakavia halkeamia.

Viime viikolla kampusrakennuksen arvioitiin olevan tyhjä pääsiäiseen mennessä. Torstaisen päätöksen jälkeen opiskelijat ja henkilökunta jättävät rakennuksen jo 4. maaliskuuta mennessä.

Leppävaaran kampuksella on noin 3 000 opiskelijaa ja 140 henkilökunnan jäsentä. Rakennuksen omistaa Espoon kaupunki.

Riitta Konkolan mukaan vaihtoehtoja väistötiloiksi haetaan parhaillaan ja niistä tiedotetaan heti, kun päätöksiä on tehty.

Metropoli on Suomen suurin ammattikorkeakoulu, ja sillä on Leppävaaran lisäksi kolme muuta kampusta pääkaupunkiseudulla.

Neuvottelut kampuksen tulevaisuudesta sen tyhjenemisen jälkeen on tarkoitus aloittaa, kun akuutti väistövaihe on hoidettu.

Opiskelijoille ja henkilökunnalle osoitetun tiedotteen mukaan korkeakoulurakennuksella on pitkä vauriohistoria, joista omistajat ovat tienneet vuodesta 2004 lähtien. Kaupunki kertoo seuranneensa rakennuksen siirtymistä ja painumista aktiivisesti.

Uusimmat

Fingerpori

comic