Uutiset

Sote-riitely yltyy: Keskustan kansanedustaja syyttää Krista Kiurua eduskunnan työjärjestyksen vastaisesta viivyttelystä

Syyllisten hakeminen sote- ja maakuntauudistuksen lykkääntymiseen saa yhä kärkevämpiä muotoja.

Keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi arvostelee sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajaa Krista Kiurua (sd.) siitä, ettei hän ole noudattanut eduskunnan työjärjestystä.

Sen mukaan asiat pitäisi käsitellä ilman aiheetonta viivytystä.

-Sosiaali- ja terveysvaliokunnan nykyinen puheenjohtaja ei ole tähän syystä tai toisesta pystynyt. Lisäksi hän on omavaltaisesti useaan kertaan estänyt valiokunnassa äänestyksen kannatetuista esityksistä, Paloniemi toteaa tiedotteessa.

-Olen istunut loppukevään tiiviisti valiokunnassa ja nähnyt, miten sote- ja maakuntauudistusta on valiokunnassa käsitelty. En viidentoista eduskuntavuoteni aikana ole koskaan aiemmin kokenut yhtä kaoottista valiokuntatyötä, hän kauhistelee.

Paloniemen mukaan sosiaali- ja terveysvaliokunnalla ei ole ollut minkäänlaista suunnitelmaa siitä, miten se asioita käsittelee ja missä tärkeysjärjestyksessä, kuinka paljon asiantuntijoita kuullaan ja milloin ryhdytään tarvittavien mietintöjen valmistavaan keskusteluun.

-Kunnollisen suunnitelman puuttuminen on johtanut siihen, että samoja asiantuntijoita kuullaan toiseen ja jopa kolmanteen kertaan peräkkäin.

-Keskustelut asiakokonaisuuksista eivät muiden valiokuntien tapaan ala ja lopu. Valiokunnan jäsenten puheenvuorot ovat saattaneet kestää jopa 45 minuuttia, Paloniemi ihmettelee.

Paloniemen mukaan puhemiesneuvostolle pitäisi antaa nykyistä selvempi oikeus puuttua valiokuntien työhön, jos siellä käsiteltävänä olevat asiat eivät etene asianmukaisella ja eduskunnan työjärjestyksen edellyttämällä tavalla.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on eduskunnan kevätistuntokaudella saanut valmiiksi vain mietinnöt Kansaneläkelaitoksen kertomuksesta sekä eutanasiasta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic