Uutiset

Sote-valiokunnassa hässäkkä pyydettyjen puheenvuorojen ohittamisesta - hallitus painaa paniikkinappulaa, sanoo opposition edustaja

Menettelytavoista syntyi kiista sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Opposition edustajat väittivät kansanedustaja
Opposition edustajat moittivat kansanedustaja Hanna-Kaisa Heikkisen (kesk.) menettelytapoja eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Kuva: Mauri Ratilainen

Ankara kiire sote-lakien valmiiksi saamiseksi aiheutti keskiviikkona eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa menettelytapakiistan, kun opposition edustajat väittivät kansanedustaja Hanna-Kaisa Heikkisen (kesk.) sivuuttaneen heidän puheenvuoropyyntönsä.

Oppositio olisi halunnut vielä asiantuntijakuulemisia. Puheenjohtajana Krista Kiurun (sd.) poissa ollessa toiminut Heikkinen äänestytti asiassa antamatta puheenvuoroja. Hallituspuolueiden edustajien äänin asiantuntijakuulemisia ei enää järjestetä.

Kuusi valiokunnassa istuvaa opposition edustajaa julkistivat iltapäivällä tiedotteen, jossa he moittivat menettelytapaa ja vaativat, että hallituksen keskiviikkona valiokuntaan toimittamien korjausesitysten perustuslainmukaisuus pitää varmistaa asiantuntijoilta.

– Sosiaali- ja terveysvaliokunnan opposition valiokuntavastaavat huomauttavat, että eduskunnan täysistunto ei voi ottaa päätettäväkseen kysymyksiä, joiden perustuslain mukaisuudesta ei ole varmuutta, kirjoittavat kuusi edustajaa tiedotteessaan.

Erityisen tuohtunut oli Arja Juvonen (ps.), jonka mielestä hallituksen edustajat painavat jo paniikkinappulaa.

– Asiantuntijakuulemisten päättäminen niiden 12 minuutin aikana, kun valiokunnan varsinainen puheenjohtaja Krista Kiuru joutui poistumaan puhemiesneuvoston kokoukseen, koska oli sinne kutsuttu, osoittaa meille kaikille sen, että hallitus painaa paniikkinappulaa, kirjoittaa Juvonen omassa tiedotteessaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic