Uutiset

Soten käsittely jatkuu ensi tiistaina –Valiokunnan keskustalainen jäsen: "Tämä systeemi ei toimi näin"

Perustuslakivaliokunnan jäsen Markus Lohi oli pettynyt siihen, että sote-uudistusta käsiteltiin perjantaina valiokunnassa vain 25 minuuttia. Kuva: Pekka Aho/arkisto

Eduskunnan perustuslakivaliokunta jatkaa sote- ja maakuntauudistuksen käsittelyä vasta ensi tiistaina. Perjantain kokouksessa valiokunta ehti käsitellä sitä vain parikymmentä minuuttia, kun enin aika meni konkurssilainsäädäntöön.

– Nyt on niin tiukkaa, että nyt eivät muut saa puhua kuin puheenjohtaja. Meidät pantiin niin tiukoille, valiokunnan jäsen Matti Torvinen (sin.) sanoi poistuessaan kokoussalista.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) kiirehti sivuovesta täysistuntoon toimittajat kintereillään. Hän sai sanottua, että viikkosuunnitelman mukaan valiokunnan seuraava kokous on ensi tiistaina.

Siten kokousta ei päätetty jatkaa enää perjantaina iltapäivällä.

Valiokunnan jäsen Markus Lohi (kesk.) harmitteli, että ”tämä systeemi ei toimi näin”.

– Kolme ja puoli tuntia käsiteltiin ihan muita asioita. Sitten päästiin 25 minuuttia käsittelemään sotea.

– Kysykää sitä puheenjohtajalta, mutta minä en ymmärrä tällaista. Hallituspuolueet eivät lähde äänestämään työjärjestyksestä, mutta minua harmittaa tällainen.

Hän oli pessimistinen lausunnon valmistumisaikataulusta.

– Ei tule tiistaina valmiiksi, se on ihan varma. Kyllä tässä pitäisi olla vähän ripeämpi aikataulu ja katsoa iltakokouksia, jos aiotaan valmista saada, Lohi sanoi.

Fingerpori

comic