Uutiset

Sotilasjohtajat keskustelevat muun muassa Syyriasta ja keskinäisistä sotilaallisista suhteista

Yhdysvaltojen ja Venäjän ylimmän sotilasjohdon kerrotaan tapaavan tänään Helsingissä.

Yhdysvaltojen delegaatiota johtaa Yhdysvaltojen asevoimien komentaja, kenraali Joseph F. Dunford Jr. ja Venäjän delegaatiota Venäjän asevoimien komentaja, armeijakenraali Valeri Gerasimov.

Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvosto raotti tapaamisen ylle asettunutta salaisuuden varjoa julkaisemalla tiedotteen, jossa se kertoi joitain kenraalien mahdollisista keskustelunaiheista.

Sotilasjohtajat keskustelevat muun muassa Venäjän toiminnasta Syyriassa. Tarkoituksena on välttää väärinymmärryksiä ja mahdollisia suoria yhteenottoja Venäjän ja lännen välillä Syyriassa. Tiedotteen mukaan johtajat vaihtavat näkemyksiä myös Yhdysvaltojen ja Venäjän sotilaallisista suhteista. Tämän lisäksi he keskustelevat Euroopan tämänhetkisestä turvallisuustilanteesta sekä muiden ”avainalueiden” tilanteesta.

Molemmilla komentajista on omat erilliset tapaamiset tasavallan presidentin Sauli Niinistön sekä puolustusvoimain komentajan, kenraali Jarmo Lindbergin kanssa.

Kenraali Dunfordin ja puolustusvoimain komentajan Lindbergin tapaamisessa keskusteltiin tiedotteen mukaan keskinäisistä turvallisuusaiheista.

Puolustusvoimat järjestää asevoimien ylimmän johdon tapaamisen, mutta ei ole kommentoinut tapaamisen asialistaa tai syytä julkisuuteen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic