Uutiset

Strasbourgin iskusta epäilty kuoli poliisin luoteihin myöhään torstaina

Strasbourgista löydetty mies ampui ensin kohti poliiseja, jotka vastasivat tuleen surmaten hänet.
Poliisit ovat eristäneet alueen Strasbourgin Neudorfissa, missä tiistaisesta iskusta epäilty mies kuoli poliisin luoteihin myöhään torstaina. Kuva: JEAN-MARC LOOS

Strasbourgissa kolmen ihmisen surmasta epäilty pyssymies kuoli myöhään torstaina poliisin luoteihin kaupungissa. Hän ehti olla poliisia paossa kaksi vuorokautta.

Cherif Chekatt, 29, kuoli Neudorf/Meinaun alueella noin kello 21 paikallista aikaa. Juuri tätä ennen suuri poliisioperaatio oli lopetettu alueella, joka sijaitsee noin kahden kilometrin päässä joulutorilta, missä hän teki hyökkäyksensä tiistaina.

Chekatt alkoi ampua häntä tarkastamaan tulleita poliiseja kohti. Poliisit vastasivat tuleen ja surmasivat hänet, kertoivat lähteet.

Sisäministeri Christophe Castaner kertoi toimittajille myöhemmin, että kolme poliisia oli tullut miehen luo pidättämään hänet. He olivat tunnistaneet hänet Chekattiksi.

Hän alkoi ampua heitä kohti ja poliisit ampuivat takaisin, Castaner kertoi toimittajille.

”Kansalaiset ovat helpottuneita”

– Luulen että tämä auttaa palaamaan takaisin elämään, jota kuvailisin normaaliksi, Strasbourgin pormestari Roland Ries kertoi toimittajille saatuaan kuulla Chekattin kuolleen.

– Tämän terroristin kuoleman myötä… kansalaiset, kuten minä, ovat helpottuneita.

Aluetta lähellä olleet Reutersin reportterit kuulivat kolmesta neljään laukausta aseistettujen poliisiyksiköiden aloitettua operaationsa. Ylhäällä pyöri helikoptereita.

Tiistain iskun kuolonuhrien määrä nousi torstaina kolmeen poliisin etsiessä tiiviisti ampujaa itäisestä Ranskasta toista päivää. Rajanylityspaikoilla Saksan puolelle tarkastukset olivat tiukat.

Isis nimitti miestä sotilaakseen

Kolme muuta haavoittunutta taisteli hengestään torstaina, Castaner kertoi toimittajille ennen kuin tieto Chekattin kuolemasta tuli.

Chekatt oli ollut poliisin seurantalistalla jo ennen tiistaista iskua ja hänen kotonaan oli tehty kotietsintä ennen iskua.

Hän oli ollut vankilassa Ranskassa, Sveitsissä ja Saksassa ryöstöjen ja väkivallan vuoksi ja viranomaiset sanoivat hänen kehittäneen tänä aikana radikaaleja uskonnollisia näkemyksiä.

Islamilainen valtio (Isis) -terroristijärjestön kutsui häntä torstaina yhdeksi sotilaistaan. Hän oli ”tehnyt operaation vastauksena kutsuihin iskeä koalitiomaiden kansalaisiin”, kertoi järjestön Amaq-uutistoimisto. Ryhmällä ei ollut todisteita väitteensä tueksi.

Eräs Chekattin naapuri Strasbourgissa kuvasivat häntä ”pieneksi gangsteriksi”, josta ei näkynyt merkkejä radikalisoitumisesta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti