Uutiset

Strasbourgin joulutorilla myymässä olleen suomalaisyrityksen edustaja: "Uskomme, että saamme vielä joulutunnelmaa aikaiseksi, vaikka totta kai tällainen juttu pudottaa vähän polvilleen"

Ammuskelupaikalla Strasbourgin joulutorilla toimii myös suomalaisia yrityksiä. Kalevala Spiritin edustaja kertoo, että kaikki suomalaisen joulutorin työntekijät ovat fyysisesti kunnossa. Suomalaisen joulutorin on määrä avautua uudestaan viikonloppuna.
Kaikki Strasbourgin joulutorin suomalaiset työntekijät ovat fyysisesti kunnossa. Tori pysyy kuitenkin toistaiseksi kiinni. Kuva: PATRICK SEEGER

Akke Virtanen Kalevala Spiritiltä kertoo Saksan Hannoverista käsin, että Strasbourgin suomalaisen joulutorin kaikki työntekijät ovat fyysisesti kunnossa tiistai-illan ampumavälikohtauksen jälkeen.

– Ihmiset ovat totta kai järkyttyneitä. Tänään pidämme torin kiinni kunnioituksesta uhrien omaisia kohtaan ja selvittelemme yhdessä myös omia päitämme.

Tiistai-illan isku tapahtui hyvin lähellä Place Gutenbergillä sijaitsevaa suomalaista joulutoria.

Keskiviikon kiinniolon jälkeen suomalaisen joulutorin on tarkoitus avautua jälleen viikonlopuksi.

– Uskomme, että saamme vielä joulutunnelmaa aikaiseksi, vaikka totta kai tällainen juttu pudottaa vähän polvilleen. Mutta elämän on pakko jatkua.

Kainuulaisen Kalevala Spiritinmukaan turvatoimet kaupungissa ovat olleet riittäviä joulutorien aikaan.

– Jos tällaista haluaa tehdä, keinot keksii aina. Mielestämme yleinen turvallisuudentunne Strasbourgissa on ollut aika hyvä, Virtanen sanoo.

Strasbourgin joulutorilla tiistaina tapahtuneessa ammuskelussa kuoli kolme ihmistä ja loukkaantui kaksitoista. Rynnäkkökiväärillä aseistautunut ja karkuteillä keskiviikkona aamupäivällä ollut ampuja on ilmeisesti itsekin haavoittunut ammuskelun seurauksena.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti