Uutiset

STT:n vastaavasta päätoimittajasta ei tule toimitusjohtajaa — Minna Holopainen: "Tämä oli yhteinen näkemys ja oma toiveeni"

STT:n vastaavan päätoimittajan ja toimitusjohtajan tehtävistä eroavan Mika Petterssonin tilalle tulee kaksi henkilöä, sillä tehtävät eriytetään.
Minna Holopainen on työskennellyt STT:llä vuodesta 1997 ja uutispäätoimittajana vuodesta 2010. STT:n vastaavana päätoimittajana hän aloittaa 1. lokakuuta.

STT:n vastaavana päätoimittajana ja toimitusjohtajana ei enää jatkossa toimi yksi ja sama henkilö. Vastaavana päätoimittajana aloittaa lokakuussa Minna Holopainen. Lokakuussa päätetään myös STT:n uuden toimitusjohtajan valinnasta.

Holopainen kertoo, että tehtävien eriyttämisestä hänellä oli yhteinen näkemys hallituksen puheenjohtajan Petteri Putkirannan kanssa.

– Asiasta ei tarvinnut monta sanaa vaihtaa, sillä tämä oli yhteinen näkemys ja oma toiveeni, sillä minua kiinnostaa toimituksen johtaminen. Päätoimittajalta vaaditaan journalistista kokemusta ja toimitusjohtajalla taas korostuu liiketoiminnan osaaminen, Minna Holopainen sanoo.

Holopainen pohtii, että tällainen suunta voi yleinen ja liittyä median tilanteeseen.

– Aiemmin tehtävät olivat useimmiten erillään, sitten vastuita alettiin yhdistää niin sanotulla kustantajamallilla samaan rooliin. Ja ihan mutu-tuntumalla viime aikoina on ehkä taas ollut paluuta toimitus- ja liiketoimintavastuiden erottamiseen.

Työn alla muutoksia

Minna Holopainen kertoo uudessa työssä olevan jo paljon tuttua: hän on työskennellyt STT:ssä vuodesta 1997 ensin toimittajana, sitten uutispäällikkönä ja toimituspäällikkönä ja vuodesta 2010 alkaen uutispäätoimittajana. Holopainen on työskennellyt eroavan Mika Petterssonin työparina 12 vuotta.

– Uuteen tehtävääni kuuluu sananvapauslain mukaiset vastuut. Kun toimitusjohtajaksi tulee toinen henkilö, aikaani menee vähemmän toimituksen ulkopuolisiin asioihin.

Kuten koko media-alalla, STT:n viime vuodet ovat olleet yhtä muutosta ja talousvaikeuksia. Uusin muutos tapahtui kesäkuussa, jolloin Helsingin Sanomia julkaisevasta Sanoma Media Finlandista tuli STT:n pääomistaja. Omistajapohjan ennakoitiin tuovan muutoksia syksyllä.

– Muutokset ovat vielä työn alla ja niitä tehdään hyvässä yhteistyössä omistajien kanssa. On ilo, että STT:llä on sitoutuneet omistajat, Minna Holopainen sanoo.

Pettersson pohti uuden tekemistä jo viime keväänä

Mika Pettersson eroaa tehtävästään STT:n mukaan yhteisestä sopimuksesta ja hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Aloin pohtia uuden tekemistä jo viime keväänä ja olen keskustellut tästä avoimesti myös yhtiön hallituksen kanssa. Olen ollut tässä roolissa 12 vuotta. Se on pitkä aika turbulentilla media-alalla semminkin kun viime vuodet ovat STT:ssä olleet raskaita. Koko Euroopassa taitaa olla vain yksi uutistoimistojohtaja, joka on ollut toimitusjohtajana pidempään, Pettersson sanoo.

Uusimmat

Fingerpori

comic