Uutiset

Sukellusvenemurhasta syytetty oli googlannut videoita tyttöjen mestaamisesta surmapäivänä: "Olen seksuaalisesti vapaamielinen"

Peter Madsenin ääni murtuu, kun hän alkaa kertoa, miten toimittaja Kim Wall kuoli hänen sukellusveneellään viime elokuussa. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan vaikuttaa siltä, kun hän lähes puhkeaisi itkuun.

-Anteeksi, Madsen sanoo.

Wallin murhasta syytetyn Madsenin oikeudenkäynti jatkui käräjäoikeuden istuntosalissa Kööpenhaminassa torstaina iltapäivällä.

Oikeudenkäynnissä Madsen kuvaili, kuinka jokin meni sukellusvenematkan aikana teknisesti vikaan. Hän nousi aluksen kannelle ja laittoi kansiluukun kiinni, mutta ei saanut sitä enää auki alukseen muodostuneen alipaineen vuoksi. Sen jälkeen aluksen moottorit pysähtyivät.

Kun hän sai luukun auki, sisältä tulvahti lämmintä kaasua.

-Kun pääsin alas, löysin Kimin. Hän oli tajuton. Ymmärsin, etten voi tehdä mitään, ja että hänessä ei näy elonmerkkejä, Madsen kertoi.

Aftonbladet kirjoittaa, että Madsen ajatteli joutuvansa vuosiksi vankilaan siitä hyvästä, että Wall oli saanut myrkytyksen sukellusveneellä. Hänen ensimmäinen ajatuksensa oli tappaa itsensä.

Madsen kuvailee, kuinka ei saanut ruumista ulos sukellusveneen kapeasta kulkuaukosta, ja päätyi paloittelemaan ruumiin konehuoneessa. Sen jälkeen hän meni nukkumaan.

Halusi olla hienotunteinen

Madsenin mukaan ei ollut mitään kamalampaa, kuin palata yhden hengen voimin Nautilukselta, kun matkaan oli lähtenyt kaksi.

-Kim Wall oli oikein miellyttävä ja kyseli paljon. Ei ollut outoa, että aika kului niin nopeasti, Madsen kertoi.

Madsenin mukaan hän ei kertonut aluksi viranomaisille Kim Wallin kuolleen, koska halusi olla hienotunteinen Wallin vanhempia kohtaan. Hän sanoi torjuneensa koko asian mielestään.

Madsen oli pukeutunut oikeudenkäyntiä varten mustaan t-paitaan ja tummiin urheiluhousuihin. Oikeudenkäyntiäpaikan päällä seurannut Aftonbladet kirjoitti, että puhuessaan hän vaikutti aluksi rauhalliselta, mutta hetken kuluttua kiivastui ja alkoi puhua kovempaan ääneen.

”Hänen oikea jalkansa hytkyy ajoittain voimakkaasti” Aftonbladet kirjoitti.

Perverssi ja patologinen valehtelija

Syyttäjä Jakob Buch-Jepsen oli ennen Madsenin todistusta kertonut väkivaltaisesta materiaalista, jota oli löytynyt Madsenin tietokoneelta. Materiaali sisältää useita videoita, joilla naisia oli kuristettu ja mestattu.

Surmapäivänä, 16 tuntia ennen kuin Madsen oli lähtenyt Wallin kanssa satamasta, Madsenin koneella oli katseltu video, joka oli haettu internetistä googlaamalla sanoilla ”beheading girl” eli tytön mestaaminen. Kun syyttäjä kysyi häneltä videosta, Madsen vastasi olevansa seksuaalisesti vapaamielinen.

Syyttäjä kysyi Madsenilta myös, oliko tämä tehnyt Wallin kanssa jotain seksuaalista. Madsen suuttui kysymyksestä ja sanoi, että Wall oli aluksella Wired-lehden toimittajana, ei naisena.

Syyttäjä kertoi oikeudenkäynnissä, että Madsenille tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan tällä on perverssi seksuaalisuus ja narsistisia piirteitä. Hän on myös patologinen valehtelija. Kun syyttäjä oikeudenkäynnissä kysyi Madsenilta tämän seksuaalisista mieltymyksistä, Madsen kiisti pitävänsä sadomasokismista.

Puolustusasianajaja Betina Hald Engmark aloitti oman esityksensä painottamalla, että tuomioistuimen tulee unohtaa julkisuudessa käsitellyt asiat ja keskittyä siihen, mitä oikeuden käynnissä tulee esiin.

Asianajajan mukaan olennaista murhasta tuomitsemiselle on, oliko teko suunnitelmallinen. Puolustus toi esiin, että Madsenin oli määrä osallistua tapahtunutta seuraavana päivänä raketinlaukaisutesteihin.

Oikeudenkäynnille on varattu kaikkiaan 12 päivää.

 

Jäännöksistä löytyi merkkejä kidutuksesta
Ruotsalainen vapaa toimittaja Kim Wall katosi elokuun 10. ja 11. päivän välisenä yönä Tanskassa Kööpenhaminassa. Wall oli lähtenyt haastattelemaan keksijä Peter Madsenia tämän sukellusveneelle.Kun Wallia ei kuulunut takaisin, Wallin poikaystävä otti yhteyttä poliisiin.Madsen pelastettiin seuraavana aamupäivänä merestä. Hänen sukellusveneensä oli juuri uponnut. Madsen sanoi tuolloin, että oli jättänyt Wallin kyydistä aiemmin.Wallin ruumiinosia alkoi löytyä merestä 23. elokuuta alkaen. Jäännöksistä löytyi merkkejä henkirikoksesta ja kidutuksesta.Madsen muutti kertomustaan ja sanoi, että Wall oli kuollut, kun sukellusveneen luukku oli osunut hänen päähänsä.Tarkka kuolinsyy on jäänyt tutkimuksissa epäselväksi.Wall olisi täyttänyt 31 vuotta 23. maaliskuuta 2018.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic