Uutiset

Uudenmaan eristys: MTV:n tietojen mukaan välttämätön työmatkaliikenne sallitaan, ja poikkeustoimet olisivat voimassa 19. huhtikuuta asti

MTV: Hallitus on päässyt sopuun Uudenmaan rajoitustoimista. Tiedotustilaisuus alkamassa pian. Liikkumisen rajoittaminen koronaviruksen vuoksi on ollut valmistelussa jo useita päiviä.
Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) saapui keskiviikkoiltana hallituksen neuvotteluun. Hän oli vaitonainen.
Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) saapui keskiviikkoiltana hallituksen neuvotteluun. Hän oli vaitonainen.

Koronavirustilanteen vaatimien rajoitusten valmistelu on jatkunut koko päivän. Hallitus aloitti neuvottelut Säätytalossa keskiviikkona kello 18.

Neuvottelun loputtua alkoi vielä valtioneuvoston ylimääräinen istunto.

Liikkumisen rajoittaminen on ollut valmistelussa jo useita päiviä. Pääministeri Sanna Marin (sd.) on todennut, että lainsäädäntö on osoittautunut osan toimenpiteiden osalta jäykäksi

Useiden rajoitusten valmistelua on tehty kovalla kiireellä ministeriöissä.

Eduskunnassa järjestetään tänään vielä useita istuntoja. Puhemies Matti Vanhanen (kesk.) arvioi aiemmin keskiviikkona, että viimeisin istunto alkaisi arviolta kello 21–22. Siinä voidaan käydä lähetekeskustelut hallituksen tänä iltana antamista uusista esityksistä, joita odotetaan Uudenmaan eristämisestä.

STT ja Yle ovat uutisoineet keskiviikkona, että hallitus olisi päätymässä koko Uudenmaan maakunnan eristämiseen.

Ravintolat ollaan sulkemassa toukokuun loppuun asti

Tiistai-iltana hallitus antoi eduskunnalle esityksen ravintolat, kahvilat, baarien ynnä muiden sulkemisesta toukokuun loppuun asti. Sitä käsitellään eduskunnassa keskiviikkona. Poikkeuksia ovat todennäköisesti ruoan noutopalvelu sekä kenties lounastyyppiset työpaikkaravintolat.
Eduskunnan perustuslakivaliokunta esittää, että lailla olisi turvattava yrittäjille kohtuulliset korvaukset ravintoloiden sulkemisesta ja säädettävä myös vaikutusten lieventämisestä.

Lisäksi ravintoloiden sulkemisesta olisi voitava antaa asetuksella määräyksiä ajallisesti ja alueellisesti, koska epidemiatilanne on erilainen eri osissa maata. Esimerkiksi Kainuussa ei ole vielä yhtään todettuna koronavirustartuntaa.

Noin 11 300 ihmistä tarvitsee Suomessa sairaalahoitoa

THL:n tuoreen arvion mukaan noin 11 300 ihmistä tarvitsee Suomessa sairaalahoitoa uuden koronaviruksen vuoksi, Näistä ihmisistä tehohoitoa tarvitsee 3 600 potilasta.

Arvio perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Turun yliopiston yhdessä tekemään mallinnukseen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella asuva iäkäs aikuinen menehtyi tiistaina koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin. Kyseessä on kolmas koronaviruskuolema Suomessa ja toinen Husin alueella.

Aiemmin tänään kerrottiin, että Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Henkilö kuului riskiryhmään perussairautensa osalta. Hän on menehtynyt keskiviikon aikana.

Varmistetuista tartunnoista 512 on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelta. Pirkanmaan luku on 46, Pohjois-Pohjanmaan 29, Keski-Suomen 24 ja Varsinais-Suomen 21.

Viranomaisten mukaan luvut saattavat kuitenkin muuttua nopeasti, kun kotimaahan on saapunut tai saapuu ulkomailta noin 200 000 suomalaista. Iso osa heistä on oleskellut riskialueilla.

 

Juttua muokattu 25.3.2020 klo 21:37

Lisätty MTV:n tiedot

Uusimmat

Fingerpori

comic