Uutiset

Suomalainen mobiilipalvelu opettaa pian syyrialaisia – auttaa etsimään töitä

YK:n kehitysohjelma UNDP Syria ostaa suomalaiselta Funzi-yritykselta mobiilioppimista haavoittuvassa asemassa oleville syyrialaisille. Kohderyhmänä ovat erityisesti Syyrian sisäiset pakolaiset, jotka ovat joutuneet lähtemään kodeistaan sotaa pakoon.

-Tarkoituksena on tavoittaa 15 000-20 000 syyrialaista. Ensimmäisessä vaiheessa tarjoamme 35 kansalaisjärjestölle apua siihen, miten ne voivat paremmin toimia yhteistyössä ja yhtenäistää toimintaansa. Toisessa vaiheessa palvelua suunnataan koulunsa päättäville nuorille. Aiheena on se, miten töitä kannattaa hakea, kertoo Funzin toimitusjohtaja Tero Salonen.

Syyrian sisällissota on vienyt ihmisiltä niin turvaa, työpaikkoja, rakennuksia kuin palveluita. Kansalaisjärjestöjen työ auttaa osaltaan helpottamaan ihmisten elämää. Mobiilioppimisella voidaan puolestaan viedä tietoa ja koulutusta ihmisille vaikeissa olosuhteissa. Syyriassa voi olla helpompi päästä käyttämään älypuhelinta kuin päästä koulutustilaisuuteen.

Suomalainen Funzi on järjestänyt aiemmin Suomessa turvapaikanhakijoille mobiilipalvelua siitä, mitä Suomesta on hyvä tietää turvapaikkaprosessin aikana.

-Funzi on aktiivinen jäsen alueellisessa pakolais- ja elinkelpoisuussuunnitelmassa vastauksena Syyrian kriisiin. Tämän kautta meille on kertynyt kokemusta pakolais- ja siirtolaisväestöryhmille suunnatuissa mobiilioppimispalveluissa. Tämä kokemus mahdollistaa skaalautuvien sekä osaamisen vahvistamisen että kustannusten kannalta tehokkaiden oppimisohjelmien kehittämisen, Salonen sanoo.

Funzi yhdistää palveluissaan pelillistämistä ja mobiilipedagogiikkaa, joka tuottaa pelialaa vastaavia malleja oppimiseen. Funzi pitää palvelunsa vientiä Syyriaan myös yhtenä askeleena suomalaiselle koulutusviennille.

Uusien koulutusmoduulien syyrialaisille pitäisi olla julkaistu loppuvuodesta 2017.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti