Uutiset

Suomalaisten lihatalojen possutuotteita Kiinassa myös kauppojen hyllylle – Atria kertoo pakkauksessa kiinalaisillekin, mistä tilalta liha on kotoisin

Atria aloitti sianlihan viennin Kiinaan vuonna 2017. Nyt se laajentaa vientiään ravintoloiden lisäksi myös kauppoihin. Kuva: Matti Hautalahti

Suomalaista Atrian sianlihaa on viimeistään toukokuun alkupuolella saatavissa myös kiinalaisista kaupoista.

Tähän mennessä Atria on vienyt possunlihaa kiinalaisille ravintola-asiakkaille. Yhtiö kertoi maanantaina kiinalaisen uudenvuoden juhlinnan yhteydessä, että ensi huhti-toukokuusta alkaen useita Atrian possunlihatuotteita tulee myyntiin myös vähittäiskauppoihin Atria-tuotemerkillä varustettuna.

Atrian mukaan tuotemerkki takaa sen, että tuote on valmistettu sataprosenttisesti suomalaisesta lihasta.

Atria oli ensimmäinen suomalaisyritys, joka sai sianlihan vientiluvan Kiinaan vuonna 2017. Suomalaista sianlihaa on ollut kolmen vuoden ajan tarjolla kiinalaisissa ravintoloissa.

Kiinalaisten vähittäiskauppojen valikoimiin lähtee myyntiin tuotteita possun eri osista, muun muassa sisä- ja ulkofileetä, sisä- ja kulmapaistia, kylkeä ja niskaa. Tuotteet ovat antibioottivapaita.

Pakkauksessa kerrotaan muun muassa, miltä tilalta Suomesta tuote on peräisin.

– Ensimmäinen pakaste-erä on lähetetty matkaan Atrian Nurmon tuotantolaitokselta tammikuun lopussa, kertoo Kiinan viennistä vastaava johtaja Markku Hirvijärvi tiedotteessa.

Ensimmäiset tuote-erät ovat myynnissä Chongqingin ja Changshan kaupungeissa. Alueella on yhteensä noin 40 miljoonaa kuluttajaa.

– Tämä Atrian uusi aluevaltaus on merkittävä, sillä se on vaatinut meiltä uudenlaisia tuotekonsepteja vastaamaan kiinalaisten vähittäiskauppa-asiakkaiden ja kuluttajien kysyntään, Hirvijärvi huomauttaa.

Molemmat suuret asialla

Toinen Suomen markkinoiden suuri lihatalo HKScan kertoi viime viikolla saavansa ensimmäisenä suomalaisena liha-alan yhtiönä tuotteensa kaupan alan kiinalaisjätin Alibaban Hema-ketjun supermarketteihin ja verkkokauppaan.

HKScan käynnisti sianlihan viennin Kiinaan huhtikuussa 2018.

– Sianlihan laatu on erittäin tarkkaan kontrolloitua Kiinassa, kertoo HKScanin vientijohtaja Jukka Nikkinen.

– Lihaisat luut ja sorkat ovat Kiinassa arvossaan ja sian kaikki osat hyödynnetään. Tämä on hyvä esimerkki kestävästä ruokataloudesta. Huomioimme tämän ja vientiin menevät kaikki ruhon osat, hän selvittää yhtiön tiedotteessa.

HKScanin Kiinaankin viemän Omega-3 rypsiporsaan kasvatuksessa ei käytetä antibiootteja.

Uusimmat

Fingerpori

comic