Uutiset

Suomalaisten pörssiyhtiöiden johto vaihtuu tiuhaan, ja se hyödyttää naisia – Uusia naisia istuu hallituksissa aiempaa enemmän

Suomalaisten pörssiyhtiöiden johto vaihtuu tiuhaan ja urakierto on nopeaa, selviää Keskuskauppakamarin tuoreesta selvityksestä.

Vaihtuvuus on ollut suurta erityisesti muutaman viime vuoden aikana. Vuonna 2017 vaihtui joka viides hallitusten jäsenistä ja joka neljäs johtoryhmien jäsenistä.

Naisten osuus uusista hallitusnimityksistä on 35 prosenttia jo toista vuotta peräkkäin. Suurten pörssiyhtiöiden hallituksissa uusista nimityksistä meni naisille peräti 46 prosenttia – siis lähes joka toinen.

-46 prosenttia on todella kova luku, Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa kommentoi Lännen Medialle.

-Naisia on nimitetty hallituksiin huomattavasti aiempaa enemmän erityisesti viimeisten viiden vuoden aikana. Sukupuolten edustus hallituksissa on tasapuolistumassa.

Viime vuonna suomalaisissa pörssiyhtiöissä oli hallituspaikkoja yhteensä 768. Näistä 559 hallituspaikalle oli nimitetty mies ja 209 paikalle nainen. On huomattava, että osalla pörssiyhtiöiden hallitusten jäsenistä on useampi hallituspaikka samanaikaisesti.

Naisten keskimääräinen osuus kaikista hallituspaikoista on 27 prosenttia, suurissa pörssiyhtiöissä 33 prosenttia.

Esimerkiksi Aspocomp Groupin ja Marimekon hallituksissa on naisenemmistö. Tikkurilan, Uponorin ja YIT:n hallituspaikoista tasan puolet on naisilla.

Suurista pörssiyhtiöistä useita naisia istuu hallituksessa muun muassa seuraavilla yrityksillä: YIT, Elisa, Kemira, Orion, Valmet ja Fiskars.

Linnainmaa huomauttaa, että moni yhtiö tekee pian uudet valinnat, kun yhtiökokoukset pidetään kevään aikana.

Selvityksen mukaan pörssiyhtiöiden hallitusjäsenyyksien kesto on keskimäärin 4,8 vuotta. Naisilla hallitusjäsenyyksien kesto on selvästi miehiä alempi: keskimäärin vain kolme vuotta.

Linnainmaan mukaan naisten lyhyempi toimikausi ei kerro miehiä suuremmasta vaihtuvuudesta yksittäisten jäsenten kohdalla.

-Se kertoo ainoastaan siitä, että naisia on ylipäätään alettu nimittää pörssiyhtiöiden hallituksiin viimeisten viiden vuoden aikana merkittävästi enemmän kuin vielä yli kymmenen vuotta sitten.

Naisia on nimitetty myös yhtiöiden johtoryhmiin aiempaa enemmän. 86 prosenttia johtoryhmien naisista on nimitetty vuodesta 2011 lukien.

Suuri vaihtuvuus johtopaikoilla kertoo Linnainmaan mielestä siitä, että hallitukset ovat Suomessa hyvässä iskussa. Suuresta jäsenten vaihtuvuudesta on tullut normaalia.

-Hallitukset tekevät ne isoimmat päätökset investoinneista ja strategian muutoksista. Hallitus miettii, millä yhtiö tulevaisuudessa pärjää. Vielä 10–20 vuotta sitten hallitukset ovat olleet muodollisempia.

Keskuskauppakamarin Huipulla tuulee 2018 -niminen selvitys kattoi kaikki Helsingin pörssin päälistalla olevat suomalaiset yhtiöt.

Naisia pörssiyhtiön hallituksissa

Aspocomp Group Oyj 3/5
Marimekko Oyj 4/7
Tikkurila Oyj 3/6
Uponor Oyj 3/6
YIT Oyj 3/6
Suurissa pörssiyhtiöissä
Elisa Oyj 3/7
Kemira Oyj 3/7
Orion Oyj 3/7
Valmet Oyj 3/7
Fiskars Oyj 4/10
Lähde: Keskuskauppakamari

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic