Uutiset

Suomeen tuleva prinssi William on toinen kruunun perimysjärjestyksessä

Marraskuun lopulla Suomen vierailulle tuleva Cambridgen herttua, prinssi Wiiliam on toinen Britannian kruunun perimysjärjestyksessä hänen isänsä prinssi Charlesin jälkeen. William, 35, on Charlesin ja edesmenneen prinsessa Dianan vanhin lapsi.

William on opiskellut maantiedettä St. Andrewsin yliopistossa Skotlannissa ja hän valmistui vuonna 2004. Sotilasurallaan William yleni upseeriksi asti ja toimi vuosia pelastuslentäjänä RAF:ssa eli kuninkaallisissa ilmavoimissa.

Armeijan jälkeen William toimi siviilissäkin pelastuslentäjänä East Anglian Air Ambulance -palvelussa vuosina 2015-2017.

Huhtikuussa 2011 prinssi William meni naimisiin Catherine Middletonin kanssa. Pariskunta oli tavannut opiskeluaikana St. Andrewsin yliopistossa. Parisuhdetta ja sen käänteitä on seurattu raivokkaasti brittien viihdelehdistössä. Williamilla ja Catherinella on kaksi lasta, prinssi George ja prinsessa Charlotte.

Britannian kuninkaallisen perheen nettisivuilla kerrotaan prinssi Williamin arvostavan muun muassa luonnonsuojelua ja nuorten tukemista. Hän on tehnyt hyväntekeväisyystyötä muun muassa nuorten asunnottomuuden ja kiusaamisen poistamiseksi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic